Érvek a maszturbácíó mellett: boldogabbá és egészségesebbé tesz

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Érvek a maszturbácíó mellett: boldogabbá és egészségesebbé tesz

Noha az önkielégítés a mi kultúránkban is bűnnek számított egykoron, ma már senki sem tagadja, hogy egy fecske is csinálhat nyarat az ágyban. Dr. Lauren Streicher szülész-nőgyógyász és szexuálterapeuta a Huffington Post hasábjain fejtette ki, miért jó a testi-lelki egészségednek, ha nem vagy rest magadban mókázni.

Vagyaim.hu
Pihentetőbb alvás

Nem véletlen, hogy a csúcs megmászása elálmosít az ágyban.

Az orgazmus ugyanis fizikailag és érzelmileg is segít a stresszoldásban, ami nyilvánvaló módon könnyíti meg az álomba merülést, illetve a mélyebb alvásciklusok elérését.

Dr. Streicher egyenesen azt mondja, hogy a maszturbáció éppúgy elősegíti a pihenést, mintha elolvasnál néhány oldalt egy jó könyvből, amiben öröm elmerülni.

A gyönyör tetőfoka nagyon ügyesen, másodpercek alatt billenti helyre a hormonháztartást. A fáradtság tehát ne legyen kifogás!

Jobban érzed magad a bőrödben

Ideális esetben a tested a legjobb barátod kell, hogy legyen – hiszen ő az egyetlen, aki egy életen át biztosan kitart melletted.

Márpedig csak azzal alakíthatsz ki ennyire közeli viszonyt, akinek időt és energiát szánsz a minél alaposabb megismerésére.

„Elképesztően fontos, hogy a nők megkedveljék az egyedi anatómiai sajátosságaikat, és megtanulják, hogyan tudnak örömet szerezni maguknak” – vélekedik a szakember.

Akár hiszed, akár nem, ez egyfajta elméleti bölcselkedéssel is együtt jár, hiszen muszáj tudnod, mit hogyan alkotott meg rajtad a természet, illetve miképpen reagálsz a különböző ingerekre.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?