Izgató tájakon: fedezzétek fel az erogén zónákat!

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Izgató tájakon: fedezzétek fel az erogén zónákat!

Kép forrása: idal/depositphotos

Vannak együttlétek, amikor szinte mindegy, hogy mit csinál a másik, garantált a vágy. De a hosszú párkapcsolat a és az igazán jó szex titka az, ha kiismerjük a másikat és azt, mit szeret igazán. Ennek pedig az egyik legfontosabb eleme, ha felfedezzük egymás erogén zónáit! (x)

De mi is az az erogén zóna? Nem meglepő módon ez a szó is a görög nyelvből származik, jelentése pedig nem más, mint „vágyat okozó”, s az emberi test olyan területeire használjuk, melyek stimulálásával szexuális vágyat gerjesztünk. A háttérben álló okok meglehetősen egyszerűek: ezeken a részeken az átlagosnál több és/vagy könnyebben aktivizálható idegvégződés található.

Ám az erogén zónáknak is több fajtája létezik! Megkülönböztetünk elsődleges, másodlagos és potenciális zónákat. Az elsődlegesek alatt azokat a részeket értjük, melyek stimulálásával közvetlenül idézhetünk elő orgazmust, tehát a nemi szervek tartoznak ide. Nőknél a csikló és a vagina, míg férfiaknál a pénisz.

BIEN GLAMOUR NAPOK A VAGYAIM.HU OLDALON! EXTRA 20% KEDVEZMÉNYÉRT HASZNÁLD 2019.10.13-IG A GLAM19BIENWVA KUPONKÓDOT!

A másodlagos erogén zónák már kissé kiterjedtebbek, hiszen minden olyan területet ide sorolunk, melyek az elsődlegesek közvetlen közelében vannak, és ha ingerlésükkel nem is érünk el direkt kielégülést, nagyban fokozzák a csúcspont intenzitását. Míg a férfiaknál ez a herék, valamint a pénisz és az ánusz közötti szakaszt foglalja magában, addig a hölgyeknél már kiterjedtebb területről van szó: a szeméremajkak, a végbél- és hüvelynyílás, a gát, de még a mellek is a másodlagos zónák táborát növelik. Bizony, a mellek is! Mert bár távol helyezkednek el a nemi genitáliától, izgatásuk épp ugyanazokat a területeket aktivizálják az agyban, így a kiváltott hatás is nagyon hasonló!

Persze ha a fent felsoroltak ilyen általános érvényűek, ráadásul az eredmény is biztosra vehető, akkor mi ez a nagy mizéria az erogén zonák körül? Itt jönnek képbe az úgy nevezett potenciális zónák, melyek már minden ember testén más és más módon működnek!

Az igazán személyre szabott élvezethez viszont kutatómunka és odafigyelés szükséges. Annyit általánosságban véve azért elmondhatunk, hogy mindazok a területek, ahol sok az idegvégződés, vagy nagyon vékony a bőr, valószínűleg jó szolgálatot tesznek majd az előjáték során! De lássuk, hol érdemes próbálkozni, induljunk fentről lefelé!

A felfedezőutat kezdjük a haj vonalánál! Egy fejmasszázs már önmagában véve is izgató lehet, köszönhetően az ott található megannyi idegvégződésnek, de ha már arra járunk, ne feledkezzünk meg a fülekről se! Az itteni ingerek közvetlenül jutnak el az agyba, így hatásuk páratlan lehet, ám épp ezért sokan már-már kellemetlenül élik meg, ha például nyelvvel izgatják, érdemes tehát óvatosan nekikezdeni!

És természetesen az egyik legfontosabb pontot is itt találjuk, mégpedig az ajkakat. Érintésük felszabadítja a feromonokat az agyban, ezért aligha találunk olyan embert, akit ez ne izgatna fel. Már csak a miként a kérdés, erre viszont nincs igazán jó tanács, hiszen mindenki másképp csinálja! 

Csupán néhány apró csók vagy érintés is csodákra képes, ha a nyakról van szó! Nem csoda, hiszen a vékony bőrnek köszönhetően azonnal felforrósodik a levegő és a vér is! 

Ha a nyaknál járunk már csak egy apró mozdulat választ el a karoktól és a kézfejtől, ami – bár elsőre nem is hinnénk – kulcsfontosságú szerepet tölthet be! Gondoljunk csak bele, milyen fontos az élet minden pillanatában, hogy ujjainkkal megfelelően tapintsunk, érzékeljünk! Ennek tükrében nem is annyira meglepő, hogy ezt a területet kimondottan könnyű stimulálni.

A has és derék tájéka már meglehetősen közel található az elsődleges és másodlagos zónákhoz, így természetesen a szexuális vágykeltés szempontjából is egyre nagyobb befolyással bírnak. Ráadásul a háton lefelé haladva a gerinc mentén, az idegvégződések egyre érzékenyebbé válnak. 

Ha ezeket a területeket végigjárjátok, biztosan megtaláljátok azokat a pontokat, amik számotokra a legvadítóbb hatást eredményezik. És hogy miként érdemes ingerelni a párotok testét? Akár gyengéd csókokkal, akár kis cirógatással, de különféle kiegészítőket is használhattok. 

Próbáljátok ki, milyen egy igazán érzéki masszázs! Ma már ízesített masszázsolajakat is vehettek, így ha úgy érzitek, a kezetek mellett a szátokat is használnátok, semmi nem állja utatokat! 

A simogatás során ujjaitok helyett használhattok cirógatókat, melyek semmihez sem fogható, lágy érintést nyújtanak, és segítségükkel biztosan ráleltek egymás legérzékenyebb pontjaira! 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba