5 túlságosan is elterjedt tévhit az orgazmusról

Pölz Kitti
Írta: ,

Urbán legendák, barátnők beszámolói és saját tapasztalatok – ha nem vagyunk vérbeli „orgazmológusok”, nagyjából ezek azok a szexuálisan felvilágosító (vagy elhomályosító) források, amikre támaszkodhatunk, ha kérdésünk van a témával kapcsolatban. Persze óriási szerencsénk van, ha találunk egy olyan párt magunknak, aki eloszlatja minden tévhitünket és kérdőjelünket a szexszel kapcsolatosan, de még így is rettentően sok olyan téves infó terjed magáról az orgazmusról, amiket simán lehet, hogy te is szilárdnak gondolsz a mai napig – pedig kicsit sem igazak! Vigyázat, kőkemény és élvezetes hírek következnek...

1. Pár perc bőven elég

Ha különböző sorozatokat vagy filmeket nézünk, kialakulhat bennünk az a tévhit, hogy az igazán összeillő és „gyakorlott" pároknak elég három-négy perc a nagy bummig – és ha túl sok ilyen jellegű inger ér minket, képesek vagyunk még szorongani is, ha nálunk ez cseppet sem így van.

 Megnyugtatlak: egy nőnek nagyjából 20 perc kell a csúcsra jutáshoz (ez persze egy átlagolt szám, ennél van sokkal kevesebbre és sokkal többre is precedens), ezért irtó fontos, hogy elég hosszú és eléggé intenzív legyen az előjáték!

Az pedig óriási tévhit, hogy ha a párod már kellő izgalmi állapotban van, akkor rosszat jelent, ha te még nem – csak nyugi, élvezd ki inkább a pillanatot és tartson tovább a petting, aztán az előjáték, annál magával ragadóbb lesz a végén az orgazmus!

2. Egy nőnek mindig van orgazmusa

Biztosan tapasztaltad már azt az állapotot, amikor hiába élvezted a szexet, egyszerűen nem tudtál elmenni – vannak olyan nők, akik egyáltalán nem is képesek orgazmusra, míg rengetegen erősítik azok táborát, akik bizony képesek rá (nem is akárhogyan), de nem mindig... Nem feltétlenül kell elfogadni azt az állítást, hogy az aktus lényege a vége. Lehet élvezni úgy is, hogy bizony nem mindig kerül sor orgazmusra – és ha elengeded ezt a parát, meglátod, arányaiban sokkal több lesz a kiteljesedés!

5 túlságosan is elterjedt tévhit az orgazmusról

3. Együtt „kell” elmenni

Persze elképesztően csodálatos élmény, ha két szerelmes ember egyszerre éli át a testi gyönyörök tetőfokát, de nem kell mindig, minden egyes együttlét közben arra törekedni, hogy az orgazmus ugyanabban a pillanatban történjen, mert ez könnyen el is ronthatja a dolgokat... 

Adjátok át egymásnak a „labdát", és sokszor játsszátok azt a játékot, amikor csak a másik orgazmusára koncentráltok – irtó izgató lesz, ráadásul elmúlnak az egyéni és közös feszengések is, csak próbáljátok ki!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba