9 meghökkentő dolog, ami befolyásolhatja a libidódat

Nagy Niki
Írta: ,
9 meghökkentő dolog, ami befolyásolhatja a libidódat

Kép forrása: unsplash

Vannak olyan időszakok, amikor az ember egyszerűen csak nem kívánja a szexet – ha viszont arra gyanakodsz, hogy neked túl gyakran, vagy túl hosszú ideig jelentkezik ilyen, akkor érdemes utánajárni, hátha valamilyen konkrét oka van, hogy a libidód a béka feneke alatt marad. Ez az alábbi 9 dolog például befolyásolhatja, mennyire szívesen bújsz ágyba valakivel.

1. Az étrended

Ha hirtelen diétázni kezdtél, vagy épp ellenkezőleg, kicsit elkezdesz rosszabbul enni, az megváltoztathatja a szexuális étvágyadat. Ha nincs elég energiája a szervezetednek, akkor a legkevésbé szükséges dolgokat fogja megvonni a túlélés érdekében, és ebbe a szex is beletartozik.

Figyelj oda, hogy ne egyél se túl keveset, se nagyon rossz kajákat, mindegyik befolyásolhatja ugyanis a libidódat.

2. Más a beosztásod a partnereddel

Mindegy, hogy csak szexpartnerről, a barátodról vagy a férjedről van szó, ha ritkán vagytok egy időben otthon, vagy legalább egy helyen, az rányomhatja a bélyegét a szexre. Nehéz ugyanis óramű pontossággal beállítani, hogy mikor kívánd meg a másikat, ha pedig kevés időt töltötök együtt, erre muszáj rászokni.

3. Mérges vagy a másikra

Mindegy, hogy valami apróság miatt, vagy komoly konfliktusotok van, egy nő gyakran nem tudja elengedni magát ilyenkor, és a szexuális életére is kihat a vita. Ha magadban tartasz valamilyen problémát, amiről nem beszélsz a párodnak, az csökkentheti a libidódat, hiszen folyton ezen kattog az agyad.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!