A 6 legkegyetlenebb szexgyilkos

Írta: ,

Sajnos vannak olyan tényezők, amelyek a testedben vagy a tudatodban gyökeret verve egyszerűen megakadályozzák, hogy a libidód kiteljesedjen. A következők a leggyakoribbak, és hosszú távon talán a legveszedelmesebbek is egyben…

Negatív testkép

1/6 Negatív testkép

Hogyan is érezhetnéd magad szexinek, ha folyton szidod a saját testedet?

Ahhoz, hogy elérd az izgalmi állapotot, majd pedig átadd magad a csúcsra vezető mámornak, muszáj jóban lenned magaddal.

Ne tedd külső tényezőktől – például a partnered visszajelzéseitől – függővé az önértékelésedet!

A legfontosabb, hogy fejben döntsd el, mit akarsz gondolni és érezni, amikor tükörbe nézel.

Kiegyensúlyozott táplálkozással, rendszeres mozgással, illetve tudatos stresszoldással elérheted azt a bizonyos „mindent megteszek magamért” szintet, ami segít a most még hibának látott sajátosságaid elfogadásában és megszeretésében.

Amennyiben a párod küzd önbizalom-problémákkal, beszélj erről nyíltan vele, s biztosítsd róla, hogy úgy kívánod, ahogy van!

Hüvelyszárazság

2/6 Hüvelyszárazság

Noha ez a probléma kifejezetten gyakori a menopauzán átesett nők körében, akiknél megváltozott a szervezet hormonális egyensúlya, ma már a legfiatalabbak is küzdhetnek vele.

Tüneti kezelésre kiválóan alkalmas a vízalapú síkosító, ám hosszú távon érdemes megtalálni a tünet okát.

Fogamzásgátló mellékhatásaként és bizonyos nemi szerveket érintő kórképeknél is előfordulhat, leggyakrabban mégis lelki gond áll a hátterében.

A vizsgálódást mindenképpen a nőgyógyásznál kell elkezdeni, utána pedig jöhet a pszichológusi, szexológusi vagy szexuálterapeutai segítség.

Minél hamarabb elindulsz a megoldás útján, annál kevesebbet fogsz emiatt kínlódni!

Hangulatzavar

3/6 Hangulatzavar

Nemcsak a szexhez nincs kedved, hanem újabban máshoz sem?

Ha már nem találsz örömöt a korábbi kedvenc cselekvéseidben, lehet, hogy hangulatzavarral küzdesz.

Nem kell egyből gyógyszerrel kezelendő depresszióra gondolnod, hiszen más kórkép is létezik ebben a „műfajban”, és a legtöbbjüknek van kevésbé súlyos változata, melyet akár kognitív magatartásterápiával, tehát pszichiáter látogatásával is meg lehet oldani.

Az is elképzelhető, hogy a már diagnosztizált depressziódra szedett pirula fojtja el a vágyaidat – amennyiben ettől tartasz, egyeztess az orvosoddal!

Rengetegféle gyógyszer és megoldás létezik, nem kell együtt élned egy ilyen pocsék mellékhatással.

Gyerek(ek)

4/6 Gyerek(ek)

Ha van csemetéd, pontosan tudod, milyen nehéz sort keríteni a meghitt percekre a pároddal – sőt, legtöbbször talán lehetetlen.

Pedig bizonyos óvintézkedések megtételével simán megoldható, hogy a családalapítás miatt ne menjen füstbe a szexuális életed.

Ha még a várandósság szakaszában tartasz, érdemes bevonnod a párodat az „új tested” megismerésébe, illetve akár az azzal kapcsolatos aggályaidba is.

Ezzel ugyanis elkerülheted, hogy mindketten idegenként tekintsetek az új helyzetre, s utána is sokkal természetesebb lesz az érzés, hogy itt-ott kerekebb lettél.

Már totyogó, rohangáló vagy türelmetlenül benyitó csemete esetén pedig egy belülről zárható ajtó minden akadályt legyőz – ahogy egy megbízható bébiszitter is.

Alkohol

5/6 Alkohol

Egyetlen pohárka hozzájárulhat az oldott hangulathoz. Két egységnyi alkohol viszont az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalos állásfoglalása szerint is sok.

A túl sok szesz sajnos tompítja az idegrendszert, illetve csökkenti a nemi szervek vérellátását, ami mindkét nemnél a szexuális teljesítmény romlásához vezethet.

Arról nem is beszélve, hogy a részegség egyáltalán nem vonzó, így akár el is lehetetleníti az együttlétet.

Keress más, akár jótékony módszert a lazításra!

Ha például aznap sportolsz egy kiadósat, majd kényeztető zuhany után (esetleg közben) bújsz oda a párod mellé, a feszültségtől megszabadulva kerülhetsz ágyba.

Ez pedig nemcsak a szexuális életednek tesz jót, hanem a megfelelő alvást is elősegíti!

Párkapcsolati problémák

6/6 Párkapcsolati problémák

Ha most éppen úgy érzed, hogy valamiért nem tudod magadat teljes egészében átadni a partnerednek, az bizony könnyedén tönkreteheti a szexet.

Nincs más út a helyzet megoldására, csak a nyílt kommunikáció. Jó hír, hogy ez akkor is egyszerű, amikor bonyolultnak látszik.

Elvégre ha mindketten kiöntitek a szíveteket, még egyelőre megoldás híján is olyan érzelmi közelségbe kerülhettek, ami ismét zöld utat ad a testiséghez szükséges lelki befogadásnak. 

Ha olyan problémával álltok szemben, amelyet nem tudtok ketten megoldani, bátran kérjétek terapeuta segítségét!