6 szexuális kudarc, amiről nem beszélünk

Scheftsik Tamás
Írta: ,
6 szexuális kudarc, amiről nem beszélünk

Ne tekintsük tabunak a szexet, sem pedig az azzal kapcsolatos gondokat, hiszen nem oldódnak meg maguktól a gondok, csak akkor, ha foglalkozunk velük. Lássunk néhány jellemző gondot, amik azonban sokszor kenyértörésre adnak okot.

Testkép

Hiba lenne azt hinni, hogy ez a fajta probléma egyedül a nőket érinti. Bár valóban gyakoribb, hogy megpróbálják rejtegetni magukat, a férfiakat ugyanúgy zavarják a saját testük hibái.
Ezek a legtöbbször ugyanarról a tőről táplálkoznak, mint a nők esetében, vagyis a médiában megjelenő irreális, idealizált alakoknak köszönhető. Sajnos a testképzavarok mára nem csak a szexualitásunkat mérgezik meg, hanem komoly betegségek kialakulásához is vezetnek.
Ellenszere csupán egy van: amíg nem ölt orvosi méreteket, addig a folyamatos pozitív visszacsatolás jelenti az elérhető legjobb lehetőséget. Mutassuk ki a partnerünknek, hogy igenis szexis, érzéki, és tökéletes, akármennyire is nem akar erről tudomást venni.

Fél 6

Szinte nincs is olyan férfi, aki ne rettegne a merevedési problémáktól. Sajnos ez a fajta zavar szinte bárkit utolérhet, mivel a legtöbb esetben nem testi eredetű a kiváltó ok.

A munkahelyi stressz, a megfelelési kényszer, vagy éppen a túlzott teljesítménykényszer mind – mind eredményezhet gondot.
A megoldást az idő jelenti. Az, hogy a férfi nem áll készen, nem jelenti azt, hogy nem lehet kellemes eljátszani, hiszen előbb utóbb, ha nem a problémára összpontosítunk, akkor nem lesz gond. Ha mégsem sikerül így megoldani, akkor is megér egy beszélgetést a dolog.
Értessük meg a partnerünkkel, hogy ettől nem lett kevesebb, és hogy ez csak egy pillanatnyi zavar volt. Amikor legközelebb szexre kerül a sor, ne kapkodjunk. Minél jobban sikerül kizárni a fejünkből a külvilágot, annál biztosabban, és keményebben álnak helyre a dolgok.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv