6 érv amellett, hogy szexelned kell

Írta: ,

A szex nemcsak kellemes, hanem még jótékony hatása is lehet a testi-lelki egészségedre. Összegyűjtöttük, hogy egy (vagy több) alapos lepedőgyűrés mi mindent tehet érted!

Serkenti az immunrendszered

1/6 Serkenti az immunrendszered

A rendszeres szexuális életet élőknél magasabb azoknak az antitesteknek a száma, melyek védik a szervezetüket a kórokozókkal szemben.

Ez nem holmi feltételezés, hiszen a pennsylvaniai Wilkes Egyetem munkatársai kimutatták: a hetente egy-két összebújásnak örvendők immunrendszere valóban erősebb.

Érdekes összefüggés, hogy ennél nemcsak kevesebb, de több szex is alacsonyabb antitest-számmal jár, tehát bizonyos értelemben „elfáraszt”.

Persze, a megfelelően működő védekező-képességhez kiegyensúlyozott táplálkozás, gyakori testmozgás, megfelelő alvás és együttlét alatti védekezés is szükséges – utóbbi nyilván csak akkor, ha éppen nem a gólyaprojekten töritek a fejeteket.

Jót tesz a húgyhólyagodnak

2/6 Jót tesz a húgyhólyagodnak

Az erősebb medencetáji izomzat segít az akaratlan vizeletürítés, tehát az inkontinencia megelőzésében.

Hiába tűnik számodra furcsán távolinak a hatalmasnak látszó betétek világa, a nők 30%-a megtapasztalja élete során, hogy milyen, amikor elcsöppen odalent, aminek nem kéne.

A jó szex szó szerint edzi a hólyagod fölötti kontrollért felelős izmokat.

Orgazmus idején például olyan erővel húzódnak össze, mint a bicepszed a formálására irányuló súlyzós gyakorlatokkor.

Ha szeretnél biztosra menni a témában, próbáld ki az intim tornát, amellyel bármilyen életkorban feldobhatod a szexuális életedet és az arrafelé található szervek egészségét!

Csökkenti a vérnyomásodat

3/6 Csökkenti a vérnyomásodat

A szakértők régóta feltételezik, hogy összefüggés húzódik meg a normális vérnyomás és a szex között.

Egyelőre ugyan nem sikerült bebizonyítani, hogy ez ok-okozati lenne, mindenesetre eléggé biztató tény, hogy az aktus csökkenti a vérnyomás (f)első, azaz szisztolés értékét.

A vérnyomásod szinten tartásáért egyébként ugyanazokat az óvintézkedéseket teheted még, amelyeket az immunrendszer erősítésének kapcsán említettünk.

Ne feledd: akkor is érdemes legalább néhány havonta megmérned, ha nem tapasztalsz semmilyen kellemetlenséget!

A probléma ugyanis akár évekig tünetmentes lehet.

Edzésnek számít

4/6 Edzésnek számít

Noha nem helyettesíti a kocogást vagy a súlyzóemelgetést, számottevő mértékben edzi a testedet.

És nemcsak a medencetáji izmokat, amelyekről az imént beszéltünk!

A lepedőakrobatika pozíciótól és intenzitástól függően percenként átlagosan öt kalóriát éget – ami pont néggyel több, mintha tétlenül ücsörögnél a tévé előtt.

A pulzusod megemelésével és a különböző izomcsoportok átmozgatásával úgy hat rád, mint a világon semmi más.

Jó hír, hogy mint minden edzésnél, itt is a rendszeresség jelenti a dolog lényegét.

Fájdalomcsillapító hatású

5/6 Fájdalomcsillapító hatású

Mielőtt bevennéd azt az aszpirint, jusson eszedbe egy sokkal kellemesebb alternatíva!

A „drágám, most fáj a fejem” kezdető elutasítás tulajdonképpen értelmetlenné válik annak a fényében, hogy az orgazmus szó szerint blokkolja a fájdalomérzetet.

A New Jersey-ben található Rutgers Egyetem szakértői azt állítják, hogy a csúcsponton felszabaduló hormonok ráadásul még a fájdalomküszöböt is növelik.

„Eredményeink alapján a vaginális stimuláció csökkenti a derék- és lábfájást.

Sok nő azt mondta nekünk, hogy a nemi szervek saját kezű ingerlése segít úrrá lenni a menstruációs görcsökön, az ízületi fájdalmakon, sőt olykor még akár a fejfájáson is” – nyilatkozta Barry R. Komisaruk professzor, akinek érdemes megfontolni a szavait.

Elősegíti a jó alvást

6/6 Elősegíti a jó alvást

Ne csodálkozz, ha gyorsan álomba merülsz az együttlét után.

Az orgazmust követően ugyanis prolaktin hormon szabadul fel a szervezetedben, ami az ellazulásért és az álmosságérzetért felel.

Az álmatlanság elleni házi praktikák tulajdonképpen ennek a vegyületnek a kiválasztódását célozzák.

Persze, a mézes tejet és a levendulaillatú párnát is kipróbálhatod, szerintünk viszont mégis ez a módszer a legígéretesebb.