5 ok, miért ne szexelj olyankor, amikor nincs hozzá kedved!

Balogh Orsi
Írta: ,
5 ok, miért ne szexelj olyankor, amikor nincs hozzá kedved!

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

A szeretet és a félelem talán a két legnagyobb motiváló erő. Főleg az ágyban. Szeretjük a partnerünket, ezért értelemszerűen szeretnénk neki örömet okozni, így sajnos beleszaladhatunk abba a hibába, hogy fájó fejjel, betegen, hullafáradtan és kedvtelenül is, de ágyba bújunk vele. A másik ilyen „ösztönző” erő a pedig a félelem. Nem szeretnénk, hogy ránk unjon, megcsaljon, elhagyjon.

Csakhogy minden olyan alkalom, amikor szexelsz, pedig nincs hozzá kedved, kivágsz egy darabkát a lelkedből.

A szeretkezés csak akkor működhet és lehet igazán kellemes élmény mindkét fél számára, ha mindketten akarják, illetve megvan közöttük az adok-kapok. A jó szex lélekemelő hatással bír és még a kapcsolatot is szorosabbá fűzi. Emiatt nagyon rossz ötlet, hogy olyankor is lefekszel a pároddal, amikor az érintését hátad közepére sem kívánod. Nem is hinnéd, mennyit árthatsz vele magadnak, de még a kapcsolatodnak is. Ezért ismertetjük veled az okokat, hátha utána kétszer is meggondolod, miért ne akarj így örömet szerezni vagy ellátni a „kötelességedet”. Ugyanis nyugodtan megteheted, hogy nemet mondasz és neki ezt tiszteletben is kell tartania!

Nem vicc. Gondolj csak bele, erőt kell venned magadon, hogy olyat tegyél, amihez nincs kedved. Nagyon nincs.

Ez már felér egy önmegerőszakolással. Ehhez még hozzájön a társad, akit nem kívánsz, akihez semmi kedved. Majdhogynem olyan, mintha idegen lenne.

Talán a tested ellen nem követtek el így erőszakot, mert nem okoz fájdalmat, de a lelked ellen annál inkább.

Ne lepődj meg, ha utána egyre gyakrabban érzed magad kihasználva, üresnek vagy éppenséggel úgy, mint akit megerőszakoltak.

Ha túl sokszor szeretkezel úgy a pároddal, hogy nincs hozzá affinitásod, egy idő után nemhogy kívánni nem fogod őt, de meg is undorodhatsz tőle. Tudat alatt ellenséges érzelmeket táplálhatsz iránta.

Arra gondolsz, „nem igaz, hogy nem veszi észre, hogy nincs hozzá kedved” (holott a te dolgod lenne erről értesíteni) és hogy „miért akar folyton szexelni”.

Kellemetlen, megalázó helyzetbe hoz téged. Utálni fogod, hogy el kell látnod a „kötelezettségedet”, mert ez a nő „dolga”.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba