Ne törődj bele a rosszba! 4 komoly szexuális probléma, amit sok nő tapasztal, pedig van megoldás

Írta: ,

A szexuális élet iszonyúan fontos része a párkapcsolatoknak. Olyannyira, hogy sokan kizárólag erre alapozzák a kapcsolatukat – más kérdés, hogy ez mennyire helyes, de jól bizonyítja, hogy a szerelem, a szenvedély alapja a szex. Azonban nagyon sokan nem élik át az elégedettség érzését, nemhogy a gyönyörök gyönyörét. Az alábbi szexuális problémák gyakoriak, ám nem kell beletörődnöd abba, hogy nem az elképzeléseid szerint történnek a dolgok…

Mondhatni, az egyik leggyakoribb szexuális probléma, hogy nincs, vagy csak elvétve van orgazmusod. A végtelenségig lehetne fejtegetni az okokat, de most inkább a megoldásokra helyezzük a hangsúlyt. Először is felejtsd el, hogy pusztán a behatolástól el kell jutnod a csúcsra – a legtöbb nőnek ez nem megy olyan egyszerűen, de a csikló általi orgazmust te is sokkal könnyebben elérheted. Másodszor, ha te nem tudod, mit szeretsz igazán, a barátodnak sem tudod megmutatni.

Lényeges lenne, hogy egyedül is gyakorolj, megismerd a testedet – ehhez bátran hívhatsz segítségül akár egy segédeszközt –, amit aztán később a barátoddal közösen is bevethettek. Emellett különösen fontos, hogy a gátlásaidat, problémáidat félretedd szex közben.mBár nem lehetetlen, hogy úgy is elélvezz, hogy közben a mosnivalón agyalj, azért így kisebb rá az esély, ráadásul kevésbé szexi.

Végül pedig ne kizárólag magadban keresd a hibát: ha önállóan sikerül eljutnod a csúcsra, lélekben is jelen vagy, akkor lehet, hogy a partnered szorul némi irányításra. Segíts neki! A te orgazmusod neki is legalább annyira fontos, nem fogja zavarni, ha megmutatod, vagy elmondod, mit szeretnél.

Sajnos ez is gyakori probléma, egy friss kutatás szerint a nőknél az a jó szex mércéje, ha az nem fájt.Ez több, mint elkeserítő, de jól mutatja, hogy foglalkozni kell a problémával. Mégis mitől fájhat a szex?

A legkézenfekvőbb okok, ha nem volt elég hosszú az előjáték, illetve ha a partneredet túlságosan nagy mérettel áldotta meg a sors – esetleg a kettő együtt. Ebben az esetben a gondosabb, törődőbb előjáték megoldás lehet (vagy bevethettek némi síkosítót), illetve azokkal a pózokkal óvatosan kell bánnotok, amik a mélyebb behatolást is engedik.

További gyakori gond, hogy valamilyen kezeletlen (vagy gyógyulatlan) problémával küzdesz, ami lehet olyan hétköznapi is, mint egy hüvelyfertőzés. Az is előfordulhat, hogy nem okoz különösebb tüneteket, vagy észre sem vetted, de szex közben égető érzést tapasztalsz, ami akár fájdalomba is átcsaphat.

Persze ennél súlyosabb gond is állhat a háttérben, akár ciszta, méhszájseb, húgyúti fertőzés. Ami biztos: a szeretetteljes szex nem fáj. Ha mégis, és nem találjátok otthon az okot, akkor minél előbb menj el egy kivizsgálásra!