Mikor növünk már ki a zűrös rosszfiúkból?

Király Eszter
Írta: ,

Reményekkel telve, nagyra nyílt szemekkel, rózsaszín, szerelmi eufóriában állunk a frissen megismert férfi előtt, és már elkövetkező, közös életünk harmonikusan illeszkedő, gyönyörű részleteit tervezzük vele. Aztán jön a hideg zuhany. Arcon locsol, és jéggé dermeszt a felismerés, hogy a szerelem mégis csak öl, butít, és nyomorba dönt, jön a kiismerés, és csalódás, hogy megint csak időt pazaroltunk, és besétáltunk a nem megfelelő ember kelepcéjébe. Nem azt kaptuk, amit vártunk, rossz üzletet kötöttünk. Megint. Az álomférfinak hitt szimpla hímegyed nem rendes, nem jóravaló, nem tisztességes, sokkal inkább zűrös, kiszámíthatatlan, megbízhatatlan Mr. Senkiházi.

Milyen is az a zűrös pasi? Tudod, olyan, akivel több baj jár, mint amennyi haszon. Aki lépten-nyomon rosszban sántikál, gyakorta elkószál, gyanús ügyekbe keveredik, és még akkor is rizikós hinni neki, amikor kérdez valamit. Ha eleged van a fenékre esésekből, akkor érdemes tudatosabban felfegyverkezve elindulni a társkeresés bonyolult erdejében, vagyis járjunk nyitott szemmel már a kapcsolat legelején, és önámítás nélkül figyeljünk az árulkodó jelekre. Valami oknál fogva te is előszeretettel mazsolázgatsz a rosszfiú kategóriából? Akkor nem ártana alaposabban górcső alá venni a párválasztási szokásaid hátterében megbúvó okokat.

Vannak nők, akik szinte önként fekszenek hóhérpallos alá, és kifejezetten keresik az átlagosnál zűrösebb fickókat. Mielőtt viselkedésüket valamilyen fura lelki mazochizmusként definiálnád, gondolkodj el kicsit. Neked talán sosem akadt meg a szemed a megbélyegzett rosszfiún? Miért kell a veszélyes férfi? A rosszfiú talán már az óvodában is alfahímként nyilvánul meg, a lányok haját húzogatja, és nyakukba önti a főzeléket, de mosolya annyira édes, hogy még az óvó néni sem tud haragudni rá.

A rosszfiú felnőttként megreked ugyanebben a fázisban, mert minden defektje, meg erőszakos módszere ellenére van benne valami megkapó, elemi erejű nyers férfiasság, rendkívüli bátorság és bevállalós, bátor, talán szeretnivaló spontaneitás.

Pedig a veszélyes rosszfiú csak kihasznál, manipulál, hazudik, játszik, érzelmileg zárt, elérhetetlen. A komoly témákat elvicceli, súlyosan kötelékfóbiás. Megcsal, megaláz, bántalmaz, veszélybe sodor, kifoszt érzelmileg (és sokszor anyagilag is), fájdalmat okoz, és folytonos bizonytalanságérzésbe sodor. Érzelmi ridegtartásban tart maga mellett.  

A vad külső meg a durva szavak mögött azonban néha egészen mély érzelmek és gondolatok lapulnak, amelyeket néha felvillant neked, ezekből táplálkozol. Egyes nőtársaink kifejezetten és megrögzötten ezt a típust vadásszák, mert izgalmasabbak, férfiasabbak, és legyen inkább feszültség és dráma, mint nyugalmas, biztonságos állóvíz. Pedig a veszélyes férfi érzelmileg elérhetetlen, mintha egy másik, férfi soviniszta galaxisban pöffeszkedne egymagában, aztán nagylelkűen néha megajándékoz a társaságával, tessék, érd be ezzel.

Az álomférfiból lett Mr. Senkiházi - Mikor növünk már ki a zűrös rosszfiúkból?

Forrás: Dusanpetkovic/depositphotos.com

Rengeteg mindent tennél érte, de úgy tűnik, nem kell neki. Az érzelmek kimutatása teljesen egyoldalú, befogadja, és élvezi a gyengédséget, gondoskodást, de soha semmit nem ad vissza. Nem lehetsz igazán önmagad, egyéniséged, erősségeid nem csilloghatnak, és gyengeségeid nem mutatkozhatnak meg igazán. Nincs felszabadult nevetés, bilincs van a nyelveden, és örökös megfelelni akarás, egy nem létező, felállított tökéletes párkapcsolati sztenderdnek. Fogalma sincs, mit akarsz az élettől, és hogyan gondolkodsz a kapcsolatokról. Nem érdekli. Nem akar részt venni az életedben, csak egyetlen szeletke kell belőle, ami az ő testi-lelki jólétét szolgálja, a többi hidegen hagyja. Rossz hallgatóság, hallgat, és nem figyel. Elképesztő sztorijai vannak, amiket rendre előad, ha egy hete nem jelentkezik.

Hatalmas hévvel mutatja, hogy odáig van érted, melletted vagy öt másik nőnek csapja a szelet, és már többször rajtakaptad kisebb-nagyobb füllentésen, vagy egetverő hazugságon. Gyanús üzletekbe keveredik, amelyeket igyekszik titkolni, tulajdonképpen fogalmad sincs, mivel foglalkozik. Kár tagadni, ez életművész szélhámossal hozott össze Cupido. A szerelem nem csak azt jelöli, mit érzel a másik iránt. Hanem azt is, te magad hogyan vélekedsz magadról, és hogyan értékeled magad a megfelelő ember tükrében. Ha bizonytalan, bátortalan és görcsös vagy, netán cefetül érzed magad, akkor nem ő a megfelelő ember. Valójában semmit nem tudsz róla, az egész élete egy rejtély, és idegenektől elzárt terület. 

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!