5 zavaró dolog, amiért NE mondj nemet egy induló párkapcsolatra

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Mindenki megpróbálja – lehetőleg minél előbb – az összes hasznos információt begyűjteni leendő partneréről. Tudatosan, vagy éppen tudat alatt teszteljük egymást, és minden elhangzott mondatot gondosan raktározunk. Általában itt csúszik be az első hiba a dologba: hajlamosak vagyunk a zavaró dolgokat felnagyítani, és akár nemet mondani az induló kapcsolatra. Pedig, az alábbiak miatt egyáltalán nem kellene elkövetned ezt a hibát!

Különböző jövőtervek Kép forrása: oncewed.com

Érzékeny mezsgye, amit ugyan figyelmen kívül hagyni nem szabad, de nem érdemes túl nagy jelentőséget sem keríteni neki. Egyszerűen azért, mert a szerelem és az új élethelyzet mindent felülír. Talán azt mondja, hogy záros időn belül szeretne külföldre költözni, te viszont ezt egyáltalán nem preferálod – ha komolyra fordulnak a dolgok, akkor egész biztos, hogy találtok olyan megoldást, ami mindkettőtök számára ideális, hiszen a szerelmetek kerül az első helyre.

Az is lehet, hogy nem áll szilárd elhatározás egy-egy ilyen kijelentés mögött, csupán egy jól hangzó terv az egész. Pl. kicsúszhat a te szádon is, hogy nem akarsz most minden véresen komolyan venni, szeretnél kicsit lazábban élni, élvezni az életet. Holott ez egyáltalán nem igaz, csak nem hangzik jól az első randin, hogy két éven belül házasságot és gyermeket szeretnél.

 

Kissé zavarba ejtőek a beszélgetéseitek Kép forrása: instagram.com

Kevés olyan szerencsés páros van, akik már az elején is teljesen egymásra hangolódnak, ez leginkább akkor fordul elő, amikor a barátság csap át szerelembe. Egyébként gyakori, hogy kissé bugyuta, tapogatózó és döcögős a beszélgetés, ami során elhangzanak olyan mondatok is, amik egyáltalán nem teszik vonzóvá a másikat.

Ez teljesen normális. Oka részben a korábban említett tény, hogy megpróbáljátok lenyűgözni egymást, és ennek érdekében esetenként nagyzoltok, vagy éppen szerepet játszotok. A másik, háttérben megbújó ok az, hogy egyszerűen zavarban vagytok, dadogtok, nem tudjátok, mit vártok el pontosan egymástól.

Ugyan ez idegesítő, ahogy jobban megismeritek egymást, változik. Ha nem, akkor persze búcsút kell vennetek egymástól, de az első találkán nem mérvadó, ha kissé ügyetlenül beszélgettetek.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Vagyaim.hu

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell