Rég nem voltam szerelmes – hogyan lehetek újra?

Marcali Nóra
Írta: ,

Aki volt már szerelmes, tudja, hogy semmihez sem hasonlítható, felemelő érzés. Olyankor nincs lehetetlen, minden legyőzhetőnek tűnik. Akkor is emlékszünk erre és akkor sem bánjuk, hogy megtörtént, ha rémes csalódással ért véget, hiszen ha már örökké nem tarthat, legalább lehetőségünk van újra átélni. De mi van akkor, ha hosszú idő eltelt a legutóbbi szerelem óta? Ha azon aggódsz, hogy talán sosem lehetsz újra szerelmes, érdemes átgondolnod a követező dolgokat.

Zárd le a korábbi kapcsolatodat

Talán azért nem tudsz szerelembe esni, mert még nem engedted el a legutóbbi kapcsolatodat, a legutóbbi szerelmedet. Lehet, hogy nagyon fájdalmas volt a szakítás, nagyon megbántott a volt barátod és ez mély sebet ütött a lelkeden, ami miatt nem tudsz újra nyitni, felszabadultan szeretni és fogadni a szeretetet. Ne ugorj bele semmilyen kapcsolatba addig, amíg érzelmileg máshol vagy elköteleződve, hiszen így biztosan csak felszínes románcokba tudsz belemenni, komoly érzelmek nélkül.

Gondold át, hogy mire lenne szükséged a lezáráshoz: talán segítene, ha leülnél beszélgetni a volt barátoddal, esetleg egy terapeutával?

Az is lehet, hogy egy gyors környezetváltozás, egy nagy utazás lenne az, ami kizökkentene és továbblendítene a múlton, hogy aztán újra szerelmes lehess.

Találd ki, hogy te milyen partner szeretnél lenni

Ahhoz, hogy megtaláld azt, akit keresel, először tisztáznod kell magadban, hogy te mit tudsz nyújtani valakinek. A szerelem persze nem csak döntés kérdése, de csak akkor leszel képes megélni az érzelmeket, ha tisztában vagy önmagaddal.

Tudod, hogy mit akarsz valójában? Családot alapítanál, vagy inkább körbe szeretnéd utazni a világot? Ahhoz, hogy megtaláld a neked való társat és átadd magad a szerelemnek, előbb tisztázd a saját vágyaidat.

bedya/depositphotos.com

Ne másban keresd a teljességet

Sokan abba a hibába esnek, hogy a boldogságot a szerelemtől várják, pedig egyedül is meg tudnák élni azt. Ha kapcsolatról kapcsolatra menekülsz, mert annyira szeretnél szerelmes lenni, de szinte egyetlen percet sem töltesz saját magad megismerésével és azzal, hogy jól érezd magad a bőrödben, akkor egészen biztosan nem fogsz igazi szerelembe esni.

Adj magadnak időt, légy türelmes és főleg tanuld meg szeretni önmagad, így biztosan megtalál majd az, akinek meg kell találnia!

Türelem

Talán legutóbb olyan szerelemben volt részed, ami mindent elsöprő volt, jött, mint egy igazi nyári vihar és berontott az életedbe. De tudnod kell, hogy többféle szerelem létezik, van, amelyik lassan alakul ki, talán barátságból változik szerelemmé, de jóval mélyebb érzelemmel jár, mint amit valaha ismertél.

El kell engedned a fejedben a szerelemről kialakult képet, a filmekben látott „első látásra” jeleneteket, mert könnyen lehet, hogy téged egészen más módon fog megtalálni.

Légy nyitott, türelmes és engedd magadhoz közel az embereket, így előbb-utóbb rád talál a nagy ő.

bedya/depositphotos.com

Mássz ki a csigaházadból!

Mindenki szerelemre vágyik, de a négy fal között ücsörögve hiába is várod a csodát, nem valószínű, hogy bekopogna az ajtón. Manapság sokan különféle applikációkon vagy weboldalakon keresztül ismerkednek, ami bár jó lehetőség, legalább olyan nagy az esély rá, hogy az ember lánya belefásul és feladja, minthogy ott találja meg élete párját.

Ha szerelemre vágysz, akkor ne állj a saját magad útjába, mássz ki a csigaházadból és élj, ismerkedj, nevess, szórakozz. Sokkal természetesebb és könnyebb lesz így ismerkedni, mint bárhogy máshogy. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!