A férjem nem tudja, hogy volt kapcsolatom nőkkel is

Szőke Angéla
Írta: ,

Egyik barátnőm az egyetemen elég vad életet élt és több évfolyamtársával is volt viszonya, akik akkoriban valamiért csak nők voltak. Azóta sok év eltelt és belőle odaadó édesanya és feleség lett, ő azonban a mai napig nem beszélt a férjének arról, hogy volt kapcsolata nőkkel is. Mikor erről kérdeztem, az alábbi öt indokot hozta fel arra, miért tartja ezt titokban.

1. Régen történt

A férjemmel – úgy érzem – nincs egymás előtt sok titkunk, de arról, hogy melyikünknek hány partnere volt azelőtt, még sosem beszéltünk részletesen. Persze a fontosabb exekről tudunk, de valahogy sosem alakult úgy, hogy a nőkkel való kapcsolataimról meséljek neki. Régen történt, az egyetem óta csak férfiakkal voltam és nem érzem szükségét, hogy felhozzam ezt a témát. Lehet, hogy ő is kalandozott a múltban, de most a jelenlegi személyiségünkért szeretjük egymást. A legjobb, ha bizonyos dolgok a múltban maradnak és nem bolygatjuk őket. 

2. Félek, hogyan fogadná

Ha úgy nézzük, a múltam egy kis darabját valóban elhallgatom előtte, de úgy érzem, ennek nagyon minimális hatása volt arra, hogy ma az vagyok, aki.

Az egyetemen még lázadó fiatal voltam, aki önmagát kereste és ennek érdekében mindenbe belevetette magát. Nem bánok semmit, hiszen minden tapasztalat formálta a személyiségem, de már határozottan nem az az ember vagyok, aki akkor voltam.

Az az egyetemista lány nem az a nő, akibe a férjem beleszeretett, ezért nem érzem szükségét, hogy beszéljek róla neki. 

Kép: rawpixel/depositphotos.com

3. Nem akarom magam skatulyába kényszeríteni

Olyan világban élünk, amiben az ember a szexualitását és szexuális hovatartozását illetően több tucat megnevezés közül választhat, ennek ellenére nem vagyok benne biztos, hogy tudom, hogy én hol helyezkedem el a spektrumon. Az, hogy fiatalon kísérleteztem és nőkkel is volt kapcsolatom, vajon befolyásolja a szexuális beállítottságom, annak ellenére, hogy azóta csak férfiakkal volt dolgom és kétlem, hogy leszek még valaha nőkkel?

Attól tartok, ha elmondom neki, rákérdezne, hova sorolom magam, én pedig nem tudnék neki választ adni.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!