Viszonzatlan a szerelmedet? 5 jótanács, hogy könnyebb legyen elviselni

Szőke Angéla
Írta: ,

Kevés fájóbb érzés van a világon, mint amikor szerelmesek vagyunk valakibe, aki nem szeret minket viszont. Valamikor viszonylag könnyen túlteszi magát ezen az ember, míg máskor hosszabb időre ebben az érzelmi csapdában találhatja magát. Ez a szituáció valóban nem ideális, de van belőle kiút. Az alábbi öt tanács segít túllendülni azon, ha szerelmünk tárgya nem viszonozza érzéseinket.

1. Szomorkodj nyugodtan

Ilyenkor sokan azt hiszik, az segít, ha elnyomják érzéseiket, pedig ez nem így van, hiszen ez később akár gyűlöletbe vagy birtoklási vágyba csaphat át. Ha szerelmes vagy, kikapcsolni úgysem tudod, így érezz nyugodtan haragot, tagadást vagy szomorúságot és nyugodtan engedd, hogy az érzelmeid áramoljanak.

Sírd ki magad a barátaid vállán, beszéld ki magadból a csalódást és hagyd, hogy megnevettessenek.

Állapítsátok meg, hogy különben is, fura volt az orra és „úgysem volt elég jó hozzád!” Idővel feldolgozod a csalódást és már nem fog úgy fájni a visszautasítás.

2. Nézz magadba

Ideje, hogy a rózsaszín szemüveg, amin keresztül szerelmed tárgyát nézted, elkezdjen repedezni. Ha ez megtörtént, vizsgáld meg, hogy valóban mély szerelem volt-e, amit éreztél, vagy csak belezúgtál az illetőbe. Ha az előbbi, kérdezd meg magadtól, hogy miért. Biztos, hogy nem csak magányos voltál és egy űrt próbáltál betölteni?

Amennyiben úgy látod, veled kapcsolatban volt valami oka a heves érzelmeknek, ideje kezdeni vele valamit. Ha boldogok akarunk lenni, először magunkat kell megtanulnunk szeretni. A szerelem csodálatos, de nem old meg mindent.  

3. Távolodj el

Ha az illetővel továbbra is kapcsolatban állsz, mindenképpen lazítsd a köteléket, vagy a legjobb, ha teljesen megszünteted, amíg nem tetted túl magad rajta. Nem kell feltétlenül másik városba költöznöd, de minél kevesebbet találkoztok, annál könnyebben fogsz továbblépni.

A viszonzatlan szerelem mély sebeket ejt, és ha napi szinten látod azt, aki okozta, olyan, mintha minden alkalommal feltépnéd ezeket.

Találd ki, mi a legegészségesebb kapcsolati dinamika köztetek és tartsd magad hozzá. Ha kell, közöld vele, meg fogja érteni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!