Folyton visszatér az exed? Ezek lehetnek az okai!

Írta: ,

Veled is előfordult már, hogy amikor egy szakítás után épp kezdtél ismét magabiztos és vidám lenni (esetleg meg is ismertél valakit), az exed hirtelen felbukkant az életedben? Mintha lenne egy belső szenzora, ami segít neki megneszelni ezeket az alkalmakat... A kapcsolatfelvétellel persze jól összezavarja a gyógyulási periódusodat. A háttérben számos indok húzódhat meg, az alábbi listában pedig megismerheted a leggyakoribbakat!

Érzelmi feltöltődésre vágyik Kép forrása: Laura Makabresku

1/5 Érzelmi feltöltődésre vágyik

Gyakran megesik, hogy az ex akkor tér vissza, amikor az új kapcsolata (vagy az erre irányuló próbálkozása) kudarcba fullad, és szüksége van egy kis önbizalomturbóra, vagy másfajta megerősítésre.

Ilyenkor jól esik neki a tudat, hogy te még mindig odavagy érte, ez pedig érzelmileg feltölti egy időre. Ugyanez megeshet akkor is, ha más problémák lépnek fel az életében: például munkahelyi vagy egészségügyi gondokkal küzd, és szüksége lenne egy megértő támaszra.

Meg akarja mutatni, hogy sokat változott Kép forrása: tumblr, gentle-oblivion

2/5 Meg akarja mutatni, hogy sokat változott

Van az a helyzet, amikor az exed nem szeretné újrakezdeni veled; egyszerűen csak meg akarja mutatni, hogy mennyit változott a szakítás óta.

A bűntudat, amit a történtek miatt érez, még mindig kihatással van az életére, ezért szeretné elérni, hogy mostantól más embernek lásd őt – hogy vedd észre a fejlődést, a javulást, és többé ne kelljen azzal a tudattal lefeküdnie éjszaka, hogy ő rontotta el köztetek a dolgokat.

Be akarja bizonyítani magának, hogy a bűnbak a fiatalabb, tapasztalatlanabb énje volt, vagy ti ketten együtt; a lényeg, hogy nem ő.

Meg akarja tudni, te változtál-e Kép forrása: bloglovin.com

3/5 Meg akarja tudni, te változtál-e

Néha a férfiak úgy gondolják, az egyetlen dolog, ami jobb az új lányokkal való ismerkedésnél, ha egy régi szerelmükkel találkoznak, aki most sokkal szuperebbnek tűnik, mint egykor. Valószínűleg a Facebook ebben fontos szerepet játszik: az exbarátnő feltölt egy képet, és már érkezik is az üzenet.

Ez az érdeklődés általában arra irányul, hogy a volt párod kíváncsi, tényleg ennyire sokat változtál, ő pedig hibát követett el anno, vagy csak ügyesen színészkedsz. Hogy valódi-e az a magabiztosság, ami sugárzott belőled, amikor összefutottatok az utcán, vagy csak több éjszakán át való gyakorlás eredménye. Ha viszont tényleg csak azért tér vissza, hogy megbizonyosodjon róla, jó ötlet volt a szakítás, jobb is, hogy egykor elment tőled.

Felméri az erejét Kép forrása: tumblr, guyswithglasses

4/5 Felméri az erejét

Megeshet az is, hogy az exed arra kíváncsi, vajon még mindig van-e „ereje” feletted; hogy továbbra is vonzódsz-e hozzá, és adnál-e neki egy újabb esélyt.

A szomorú része a történetnek az, hogy ha a válasz igen, büszkén tovább is áll rövidesen, mert a folytatás már nem elég csalogató számára – a tudat, hogy valahol valaki érte epekedik, bőven elég.

De az is előfordulhat, hogy szeretné nyitva tartani a lehetőséget arra az esetre, ha később meggondolná magát, és veled akarna lenni.

Megbánta a szakítást Kép forrása: thismodernromance.com

5/5 Megbánta a szakítást

Szerencsére nem csak negatív okok állhatnak a visszatérés hátterében. Néha a volt pasi tényleg megbánja a döntést.

Elgondolkodik a helyzeten, és rájön, hogy folyton a rossz dolgokra koncentrált – ahelyett, hogy arra fókuszált volna, amit annyira imád benned. Ekkor megpróbálja felvenni veled a kapcsolatot, hogy kaphasson még egy esélyt.

A kérdés már csak az, hogy te mit érzel iránta?