A lezárás iskolája – 3 lépés, hogy végleg túl legyél az exeden

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Alighanem lehetetlen feladat egy komoly kapcsolatot, egy valaha igazán fontos exet teljesen kitörölni az életünkből. Nem is feltétlenül kell, bár bizonyos helyzetekben tényleg sokat segítene… Ha úgy érzed, még mindig jobban kötődsz a volt barátodhoz, mint kellene, rá kell jönnöd, mi áll ennek a hátterében. Ha ez megvan, az első leckét már le is tudhatod!

Miért kötődsz hozzá még mindig?

Számos oka lehet annak, hogy az exed még mindig aktívan a hétköznapjaid, a gondolataid részét képezi. Ez különösen nyomasztó lehet akkor, ha még viszonylag friss a szakítás, vagy olyan sokat voltatok együtt, hogy jóformán az lenne hihetetlen, ha nem gondolnál rendszeresen rá. Azonban, ha már egy aránylag régi szakításról beszélhetünk, és egyre erősebben dolgozik benned az a belső késztetés, hogy ideje lenne végleg továbblépned, akkor érdemes átgondolnod az alábbiakat.

Mi okozhatja a lelki kötődést?

Lezáratlan kérdéseid vannak

Sajnos különösen gyakori, hogy a kapcsolatot nem sikerül fennmaradó kérdések nélkül lezárni. A felfokozott lelkiállapot, a sírás, a sok-sok új információ odáig vezethet, hogy csak a „hivatalos” szakítás után döbbensz rá, mennyi minden megválaszolatlan maradt. Ráadásul folyamatosan jönnek és jönnek az újabb kérdések, amint elkezdesz agyalni a történteken. Néhány új információ, mondatfoszlány bevillan, és olyan gondolatok tolonganak elő, amik csak még jobban megbonyolítják az érzelmeidet. Mindez azt okozhatja, hogy kifejezetten rosszul érzed majd magadat, hiszen a kérdések tömkelegével aligha tudod túltenni magadat a történteken.

A lezárás iskolája – 3 lépés, hogy végleg túl legyél az exeden

Van, amikor muszáj úgy lezárnunk a dolgokat, hogy nem kapunk válaszokat, de a szakításnak nem kell minden esetben ilyennek lennie.

A kimondatlan kérdések, gondolatok bántanak és mérgeznek téged, sokszor ellehetetlenítik a továbblépést, holott – ha a körülmények már engedik – egy kávé mellett mindennek pontot tehetnétek a végére.

Egyszerűen nem is akarod elengedni őt 

Ez sajnálatos módon nagyon gyakori probléma a szakításokat illetően, az viszont már nem olyan könnyű, hogy megtaláljuk a magyarázatot a miértre. Az emberek többsége azért nem tudja lezárni a kapcsolatát, mert bár elfogadta a szakítás tényét, szellemi és/vagy érzelmi szinten mégsem engedte el a másik felét.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!