3 jel, hogy van okod aggódni az exe miatt és 3, hogy nincs

Szabó Erzsébet
Írta: ,
3 jel, hogy van okod aggódni az exe miatt és 3, hogy nincs

Az exbarátnők "szelleme" könnyen belerondíthat a legfelhőtlenebb kapcsolatokba is – biztos veled is előfordult már, hogy a pasid nagyon jóban maradt a volt barátnőjével, és ez bizony kicsit (vagy nagyon) zavart téged. Persze minden kapcsolat más és más, és a körülmények is egyediek, de vajon mennyire kell aggódnunk az exek miatt? Kell egyáltalán?

Kicsit aggódhatsz, ha…

Aggodalomra adhat okot, ha túlságosan szoros maradt közöttük a kötelék, tehát az exe még mindig körüllengi a mindennapjaitokat. Gyakran írnak egymásnak, sokszor beszélnek telefonon, és nem ritka, hogy összefutnak.

A szerelmed ezt azzal magyarázza, hogy „jó barátok maradtak”, de gyakran az áll a háttérben, hogy az álbarátságot választják a semmi helyett. Így közel maradhatnak egymáshoz, de önmagukat és téged is csak hitegetnek.

Persze az is megeshet, hogy tényleg semmit nem éreznek a másik iránt, és ebben az esetben a köztetek alakuló kapcsolat nincs veszélyben.

Kicsit aggódhatsz, ha… Kép forrása: 100layercake.com

Nem ennyire egyszerű a helyzet, ha egyértelműen komoly kapcsolatról, nem pedig futókalandról volt szó köztük.

Persze nem állítjuk, hogy néhány szenvedélyes éjszakát vagy egy majdnem sikerült kapcsolatot mindenki lezártnak tekint, de utólagosan több bosszúságot okoznak a komolyabb viszonyok.

A magyarázat egyszerű: nem feltétlenül lehet minden szálat elvarrni a múltban, ha sok-sok évet együtt töltöttek, és megannyi közös élményt gyűjtöttek.

Ekkor előfordulhat, hogy kedvük támad némi nosztalgiára, de az, ha időnként beszélgetnek, érdeklődnek a másik felől, még nem jelent semmit. Az már viszont gyanús lehet, ha titokban, a hátad mögött próbálnak társalogni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!