Változik a párkapcsolatod? Ezek miatt ne izgulj!

Írta: ,

Biztos te is vissza tudsz emlékezni azokra az első hónapokra, amikor összejöttetek, amikor már attól izgalomba jöttél, ha megcsörrent a telefonod, órákig le sem tudtátok tenni, és már a következő randit tervezgettétek. Ez a néhány hónap azonban gyorsan elrepül, és utána ha akarod, ha nem, a kapcsolatotok megváltozik. Nyugi, ez teljesen normális és ez még nem az a pont, amikor a szakításon kell gondolkoznod. Lássuk miért!

1/6 Elveszett az intimitás

Ha a rózsaszín ködös hónapok után azt veszed észre, hogy kezd egy kicsit ellaposodni a szexuális életetek, még nem kell bepánikolnod.

Egyrészt normális, hogy a mindennapokban nem ugrotok úgy egymásnak, mint a kapcsolat elején, hiszen a napi rutin, a határidők, a megszokás átvették az uralmat, és sokszor se időd, se kedved ezzel foglalkozni.

Határozd meg magadnak, hogy körülbelül mit tartasz normálisnak ezen a téren – hányszor szeretnéd, hogy összebújjatok egy héten – esetleg faggasd ki a párodat is, és ne borulj ki, hogy vége a kapcsolatotoknak, ha vannak olyan napok vagy hetek, amikor kevesebb időtök jut egymásra, mint szeretnéd.

2/6 Kevesebb a fizikai kontakt

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik, és újfent, nem egy szakítóindok, ha azt érzékeled, hogy néhány hónap után kevesebb a fizikai kontaktus a pároddal.

Ritkábban és rövidebben csókolóztok, reggel és este csak egy puszit nyomtok egymás szájára, nem érzitek a folyamatos késztetést, hogy állandóan ölelkezzetek az utcán, és még a leglehetetlenebb szituációkban is fogjátok egymás kezét.

Ez csupán csak annyit jelent, hogy megszoktátok, hogy a másik ott van mellettetek, és néha talán túlságosan is természetesnek veszitek a másik jelenlétét.

 

Néha szeretsz egyedül lenni Kép forrása: tobeavirginian.tumblr.com

3/6 Néha szeretsz egyedül lenni

Semmi gond nincs azzal, hogy néha szeretnél néhány órát egyedül tölteni, a párod nélkül elmenni valahova és ezalatt egyáltalán nem is hiányzik a társasága. Hogy lehetséges ez, amikor néhány hónapja még azt sem tudtad elképzelni, hogy a zöldségeshez nélküle indulj el és mindent együtt akartatok csinálni?

Ahogy telik az idő, rá kell jönnöd arra, hogy bármennyire is szereted a másikat, magadra is kell időt szakítanod, ami nem jelenti azt, hogy a kapcsolatoddal bármi probléma is van.

Tipp: A legjobb, ha erről beszélsz a partnereddel és tisztázod, hogy az, hogy néha kell egy kis énidő, ami nem azt jelenti, hogy őt kevésbé szereted vagy már nem akarsz vele lenni.

4/6 Többet veszekedtek

Lehet, hogy az első hónapokban még egy szóváltás sem történt köztetek, mindenben egyetértettetek és még a teljes harmónia is csekély jelző lett volna ahhoz, hogy jellemezzétek a kapcsolatotokat.

Mostanában azonban egyre többet vitatkoztok, sőt előfordulnak olyan hetek is, amikor nem telik el úgy nap, hogy valamin ne kapnátok össze a pároddal.

Addig ne izgulj, amíg apró dolgokon veszekedtek, mint hogy ki választ esti filmet vagy hogy mi legyen a vacsora, hiszen amíg van tűz a kapcsolatban, addig biztosan nem kell azon gondolkodnod, hogy a párkapcsolatod esetleg a végét járja.

5/6 Komolyabbá válik a kapcsolat

Teljesen normális, hogy ha sok időt töltesz együtt valakivel, akkor komolyabb témák is előjönnek a beszélgetések folyamán.

Ha azt veszed észre, hogy a partnereddel már nem érzed furcsának azt, hogy megbeszéld a családi problémákat, az anyagi kérdéseket vagy az önmagaddal kapcsolatos aggályaidat, akkor ezt azt jelenti, hogy a kapcsolatotok szintet lépett.

Már nem csak együtt vagytok és jól érzitek magatokat, hanem társak vagytok, akik együtt oldják meg a felmerülő problémákat és közösen jártok az úton.

Szorosabb kötelékek Kép forrása: stylesmaller.com

6/6 Szorosabb kötelékek

Ha sokáig együtt vagy valakivel, az szinte elkerülhetetlen, hogy bekerüljetek egymás társaságába, számot cserélj a rokonaival, barátaival és néha úgy is találkozz velük, hogy a párod nincs ott.

Azon se lepődj meg, ha a szüleid esetleg őt hívják fel és vele vitatnak meg egy kérdést, hiszen ti már egy pár vagytok, így természetes, hogy a titeket körülvevő emberek is így kezelnek titeket.

Nem gond, ha ez elsőre megijeszt, a fontos csak az, hogy hosszútávon tudd kezelni ezt az új szituációt és inkább értékeld, hogy nagyobb lett a családod és a baráti köröd.