Válás után szebb az élet - 4 mantra, ami segít továbblépni és boldognak lenni

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Válás után szebb az élet - 4 mantra, ami segít továbblépni és boldognak lenni

Kép forrása: unsplash

A jelenlegi statisztikák arra mutatnak rá, hogy hazánkban minden második házasság válással végződik. Ez a szám nagyon magas, és jól mutatja, hogy igenis sokakat érint a válás kérdése. Bár úgy érezheted, ezzel mintegy megbélyegeztek, vagy most már mindenki másként tekint rád a válásod miatt, valójában nincs miért aggódnod. A válás manapság annyira általános és hétköznapi dolog, hogy semmi okod nincs rá, hogy távol tartsd magadtól a boldogságot. Éppen ellenkezőleg! Próbáld ki ezeket a mantrákat és meglátod, mennyire másként fest majd a helyzet!

„Visszakaptam a fiatalságom legjavát” Kép forrása: unsplash

Legalábbis képletesen, hiszen az idő kerekét senki sem tudja visszapörgetni. Hirtelen ijesztő lehet ismét egyedülállónak lenni, főleg akkor, ha sok-sok évet, vagy akár évtizedet éltél házasságban.

Azonban most ismét élheted a fiatalok gondtalan, de legalábbis kötetlen életét – csak sokkal rutinosabban. Ezúttal sem a szüleidnek, sem a férjednek nem kell megmagyaráznod, hol jártál éjszaka, kivel múlattad az időt, és főleg kit vittél fel a lakásodra.

Egész pontosan azt csinálsz és azzal, akivel, és amit csak szeretnél. Ha akarod, akkor hajnalban mész haza, ha úgy kényelmesebb, már hétkor ágyba bújsz és szappanoperákat nézel egész éjszaka.

Utoljára akkor élhettél ilyen gondtalanul, amikor a szüleiddel laktál, csak akkor nem tudtad ezt az egészet teljesen kiélvezni, hiszen úgy érezhetted, ők valamilyen szinte korlátoznak. Nos, ennek a feszélyező érzésnek ezúttal búcsút inthetsz!

„Sokkal több idő jut magamra” Kép forrása: unsplash

Minden bizonnyal te is sokat tettél bele a kapcsolatodba, függetlenül attól, hogy végül nem alakultak jól a dolgok. Biztos te is időt szántál a házimunkára, a főzésre, vagy éppen a gyerekekre, de mindig te maradtál hátul a sorban.

Nos, ezen most változtathatsz! Persze, nem állítjuk, hogy tengernyi időd lesz magadra, főleg nem akkor, ha gyermekeitek is vannak.

Azonban, utóbbi esetén is lesz olyan, hogy a csemeték az édesapjukkal töltik az időt, márpedig ekkor te garantáltan azt csinálsz, amit csak szeretnél.

Talán korábban, mikor férjnél voltál, egyáltalán nem volt lehetőséged arra, hogy egy komplett napot magadra szánj, nemhogy egy hétvégét… Most ezt az időszakot egyértelműen kihasználhatod, és elmehetsz szórakozni a barátnőiddel, bepótolhatod az elmaradt feladataidat, vagy csak olvashatsz egy jót a balkonon.