Ennek válás lesz a vége! Biztos jelek, hogy le kell mondanod az esküvőt

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Ennek válás lesz a vége! Biztos jelek, hogy le kell mondanod az esküvőt

Manapság legalább annyian várnak a komoly és hosszú kapcsolatokban az eljegyzésre, ahányan meggondolatlanul kötnek házasságot. Na de milyen veszélyes tévutak vezethetnek az oltár, majd a válóperes ügyvéd elé?

„Már éppen itt az ideje” Kép forrása: tumblr, lana-h77

Az emberek különféle elvárásokkal élnek a kapcsolataikat illetően, és ezek az elvárások gyakran életkorhoz kötöttek. Persze időnként abszolút érthető, hogy hajt az idő, hiszen többek között a biológiai órát sem lehet megállítani. De sajnos el kell keserítsünk, csupán az életkor még egyáltalán nem biztosíték semmire.

Lehet valaki teljesen komolytalan negyvenévesen, és tökéletesen felnőtt húszévesen, szóval hiába is érzed, hogy „itt az ideje”, ez nem elég a boldogító igen kimondásához. Már csak azért sem, mert a – szerinted – ideális életkorban lehet, hogy éppen egyedülálló vagy, esetleg éppen csak néhány hónapja jársz a barátoddal.

„Gyereket akarok, most!” Kép forrása: andrialindquistblog.com

Azt a bizonyos biológiai órát már említettük, márpedig ez az egyik legborzasztóbb és egyúttal legfeszélyezettebb tanácsadó a nők életében. Akár tetszik, akár nem, az ösztönök a legtöbb emberben mélyen ott lapulnak, és bizony nagyon keményen munkálkodnak.

Márpedig, ha egyszer beindul a gépezet, nagyon nehezen tudod leállítani… De várj csak egy pillanatot! Komolyan a belső késztetés alapján akarod meghozni életed egyik legnagyobb és legfontosabb döntését? Az, hogy ki lesz a gyermeked apja, a férjed, egyáltalán nem mellékes, és az agyalásra jóval több időt kell szánnod, mint amennyit egy elhamarkodott házasság hozhat.