Vajon tényleg ezért kevés a boldog szingli?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Dacára annak, hogy a szinglilét sokak szemében vonzó életstílus, a legtöbb egyedülálló mégsem számít kifejezetten boldognak. Ennek akad néhány mérvadó oka, amik rövid- és hosszútávon egyaránt akadályozzák a gondtalanságot.

Karrierista életfelfogás

Az egyik leggyakoribb ok, ami miatt manapság sokan kényszerülnek egyedülállóként helytállni, az a karrierista életfelfogás.

Egyértelműen felborult a megszokott életvitel, sok esetben fontosabb lett a munka, mint a családalapítás.

Ez az élethelyzet gyakran túlságosan kiéleződik, akár gyermekkori negatív példa, akár saját elhatározás alapján, de a nők is mindenáron versenyképes keresethez szeretnének jutni (hozzá kell tennünk, jogosan). 

Sokan nem tudatosan választják a karrierista életmódot, egyszerűen csak maximálisan odateszik magukat, kizárólag az előrejutásra koncentrálnak, rendszerint úgy érzik, egy kapcsolat nem is férne bele az életükbe.

Azonban az idő nem áll meg, a családalapítás aktualitása során a többség rádöbben, hogy sokkal magányosabb, mint azt korábban hitte.

Erős önbizalomhiány

Annak ellenére, hogy milyen tökéletes életvitelnek tűnik az a sokszor egészséges önzés, ami a szinglilétet kíséri, a legtöbb egyedülálló erős önbizalomhiánnyal küzd.

Természetesen nem az élet minden területén igaz ez az állítás, de az emberi kapcsolatokra azért sok esetben ráhúzható.

Gyakori, hogy valaki a túl sok csalódás, vagy éppen egy drasztikus szakítás miatt választja inkább a magányt, hiszen ha nem kell senkire számítani, nem muszáj valakiben bízni, akkor a csalódás is elkerülhető.

Ez a felfogás a jelenben igaz, de a jövőben sok boldog pillanattól fosztja meg az embert.

Az igazi probléma akkor jelentkezik, amikor mindez tudatosul, de a szingli már nem meri, nem tudja annyira megerősíteni az önhittségét, hogy mások felé nyugodt szívvel nyithasson.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019