Vajon fenntartható hosszú távon egy távkapcsolat?

Írta: ,

Olvasóinkat ezen a héten arról kérdeztük meg, szerintük működőképes lehet-e egy távkapcsolat, és ha igen, milyen tippjük van hozzá!

Zsófi (31), fodrász Kép forrása: liveasborn.tumblr.com

1/5 Zsófi (31), fodrász

„A vőlegényem a munkája miatt folyamatosan vidéken dolgozik, ráadásul egészen messze Budapesttől, engem viszont teljesen ideköt a meló. 6 éve élünk úgy, hogy csak hétvégente vagyunk együtt, ami rengeteg konfliktust és problémát szült korábban, de mostanra átlendültünk ezen, és a jó oldalát nézzük: sosem unjuk meg a másikat, alig várjuk, hogy találkozzunk, és mindig minőségi időt töltünk együtt.

Azért szeretném, ha a közeljövőben meg tudnánk oldani, hogy együtt lakjunk, de ha két ember szereti egymást, minden átvészelhető!”

Kata (34), PR-menedzser Kép forrása: tumblr.com

2/5 Kata (34), PR-menedzser

„Csak 2 hónapja ismertük egymást, amikor a párom két évre külföldre költözött. Azt hittem, hogy ez nem lesz elég erős alap ahhoz, hogy átvészeljük, de utólag azt kell mondanom, hogy talán nem is rossz, hogy így alakult.

A távkapcsolat fenntartható hosszútávon, de nem örökre. Ez idő alatt tudsz magaddal foglalkozni, és minden egyes alkalommal, amikor meglátod a szerelmedet, majd kiugrasz a bőrödből. Utána pedig édes az összeköltözés! Arra kell ügyelni, hogy amíg mindenki éli a saját életét, ne legyenek olyan esetek, hogy például az egyik fél az Facebbokról értesül arról mondjuk, hogy a másik bulizni van, mert az féltékenykedést szülne. Fontos, hogy a másik azt érezze, hogy ha csak a távolból is, de mindig része a szerelme életének, és minden eseményről tud!”

Vera (33), óvónő Kép forrása: playbuzz.com

3/5 Vera (33), óvónő

„Nekem csak egy tapasztalatom van a távkapcsolattal, az viszont elég negatív. Azt hiszem, az elején még tűrhető lehet egy ilyen felállás, de egy idő után már nem olyan lelkesen mesélünk esténként arról, hogyan telt a napunk, mert nincs ott a másik fél, úgysem ért mindent.

Ezért az üzenetek és a hívások lassan ritkulni kezdenek, mert mindenki vágyik az érintésre, a szerelme közelségére. Hiába van valakid, magányos vagy. Szerintem csak akkor érdemes egy ilyet fenntartani, ha pár hónapról van szó, és egyébként is igaz az a mondás, hogy lakva ismerszik meg a másik. Kell az együttélés, különben nem igazi a kapcsolat.”

4/5 Lilla (35), markertinges

„Egy éve még azt hittem, hogy működik, mert 6 évig éltünk így a férjemmel, akivel 9 éve voltunk együtt, de amikor kiderült, hogy megcsalt, összeomlott a világ.

Én tartottam magam, és hűséges maradtam, de ő nem tudott.

És, azt hiszem, a férfiak többsége így viselkedik, még akkor is, ha nem derül ki. Rövidtávon működhet, de ilyen hosszan nem.”

Barbi (27), projekt-menedzser Kép forrása: lillyunique.tumblr.com

5/5 Barbi (27), projekt-menedzser

„Ha két ember szereti egymást néhány évet ki lehet így bírni, de többet nem. Csak nagyon oda kell figyelni, hogy ott legyünk azoknál a pillanatoknál, amik a másiknak meghatározóak.

Az ünnepek, az előléptetések fontosak. Közös programokat kell szervezni, amilyen gyakran csak lehet, és a telefonok meg mailek helyett a Skype-ot vagy Facetime-ot kell használni, mert ezekkel jobban fenntartható a személyes kontaktus.”

Neked mi a véleményed a témáról? Írd meg kommentben!