Uralma alá vett a zöld szemű? 4 tipp, hogy jól kezeld a féltékenységet

Gerber Petra
Írta: ,
Uralma alá vett a zöld szemű? 4 tipp, hogy jól kezeld a féltékenységet

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Szinte biztos, hogy életed során te is voltál már féltékeny, ez ugyanis egy kapcsolatban teljesen normális. Általában nem is a féltékenységgel magával van a probléma, sokkal inkább azzal, hogy ezt miként kezeljük, illetve kommunikáljuk a másik fél irányába. Az érzés megosztása fontos, de nem az a legjobb taktika, ha jelenetet rendezünk vagy fékevesztetten hisztizünk. Mivel tudjuk, hogy ennek az érzelemnek a leküzdése nagyon nehéz, úgy döntöttünk, hogy hozunk neked néhány tippet, melyek segítségével könnyedebben veheted ezt az akadályt.

Mély levegő! Kép forrása: unsplash

Ahhoz, hogy le tudd küzdeni a féltékenységet az első és legfontosabb, hogy lenyugtasd magad.

Persze, tudjuk, hogy ezt csak mondani könnyű, a gyakorlati kivitelezése már sokkal nehezebb, de ilyenkor gondolj mindig arra, hogy kellemetlen helyzetbe hozod a párod és persze magadat is, főleg, ha az egész alaptalan volt.

Mielőtt cselekszel, inkább vegyél egy mély levegőt és próbálj nyugodt hangon elbeszélgetni vele az érzéseidről, gondolataidról. Reméljük nyílt és nyugodt választ kapsz majd a párodtól.

 

Beszéld meg vele higgadtan Kép forrása: unsplash

A dühkitörésnél sokkal többre mész azzal, ha leültök a kedveseddel és elmondod neki, hogy mi bánt, mik a fenntartásaid és a félelmeid.

Egy érett, komoly, felnőtt beszélgetés százszor többet ér, mint egy ijesztő flúgos futam a részedről, aminek se eleje se vége.

Mi értelme konfliktus helyzetet teremteni, ha nyugodt körülmények között is lehetőségetek van átbeszélni a dolgaitokat? Kerüld el a felesleges vitákat, ne szíts veszekedést, inkább törekedj a probléma megoldására!