Unod a banánt? Így vess véget egy lazább kapcsolatnak

Sándor Alexandra
Írta: ,

Milyen kapcsolat számít lazának? Szerintünk az, amelyikben nem vagy jelen teljes érzelmi bedobással. De hiába nincs köztetek szerelem, bizonyos magatartásmintákkal útját állhatod a szabadságnak…

Ne hárítsd a felelősséget!

Ha ugyanis megteszed, csak elnyújtod vele a szakítás folyamatát, ami egyikőtöknek sem használ.

Ne mondd például, hogy „érzelmileg kötődöm valakihez”, azt pedig végképp ne, hogy „jobbat érdemelsz”!

Ezek hiába igazak ugyanis, a külső tényezőre való felelősséghárítás azt a látszatot keltheti a másikban, hogy te voltaképpen nem is akarod lezárni ezt az egészet, csak a körülmények kényszerítenek.  

Sokkal célravezetőbb például, ha egyszerűen kijelented: „én tényleg szerettem volna, hogy működjön, de részemről még sincs rendben, és szerintem tovább kell lépnie mindkettőnknek”.

Neki és magadnak is tartozol ennyivel.

Ne menj bele a „csak szexbe”!

Amennyiben ezt a cikket olvasod, valószínűleg olyan helyzetben vagy, hogy szeretnél véget vetni az aktuális kapcsolatodnak.

Miért is tartanád fenn a kötődés bármilyen formáját az illetővel, ha valóban ez a helyzet?

Hiába állapodtok meg ugyanis abban, hogy a testiségnél több nem lesz köztetek, az érintés meglehetősen intim dolog, amit nem szerencsés egy ilyen viszony keretei között megélned.

Arról nem is beszélve, hogy a másik fél talán többet akar, talán kötődik hozzád érzelmileg – így vele szemben különösen igazságtalanok lehetnek a reményt ígérő együttlétek.

Mindketten megérdemlitek, hogy szerelmesen szeretkezzetek!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019