Unod a banánt? Így vess véget egy lazább kapcsolatnak

Írta: ,

Milyen kapcsolat számít lazának? Szerintünk az, amelyikben nem vagy jelen teljes érzelmi bedobással. De hiába nincs köztetek szerelem, bizonyos magatartásmintákkal útját állhatod a szabadságnak…

Ne hárítsd a felelősséget!

1/5 Ne hárítsd a felelősséget!

Ha ugyanis megteszed, csak elnyújtod vele a szakítás folyamatát, ami egyikőtöknek sem használ.

Ne mondd például, hogy „érzelmileg kötődöm valakihez”, azt pedig végképp ne, hogy „jobbat érdemelsz”!

Ezek hiába igazak ugyanis, a külső tényezőre való felelősséghárítás azt a látszatot keltheti a másikban, hogy te voltaképpen nem is akarod lezárni ezt az egészet, csak a körülmények kényszerítenek.  

Sokkal célravezetőbb például, ha egyszerűen kijelented: „én tényleg szerettem volna, hogy működjön, de részemről még sincs rendben, és szerintem tovább kell lépnie mindkettőnknek”.

Neki és magadnak is tartozol ennyivel.

Ne menj bele a „csak szexbe”!

2/5 Ne menj bele a „csak szexbe”!

Amennyiben ezt a cikket olvasod, valószínűleg olyan helyzetben vagy, hogy szeretnél véget vetni az aktuális kapcsolatodnak.

Miért is tartanád fenn a kötődés bármilyen formáját az illetővel, ha valóban ez a helyzet?

Hiába állapodtok meg ugyanis abban, hogy a testiségnél több nem lesz köztetek, az érintés meglehetősen intim dolog, amit nem szerencsés egy ilyen viszony keretei között megélned.

Arról nem is beszélve, hogy a másik fél talán többet akar, talán kötődik hozzád érzelmileg – így vele szemben különösen igazságtalanok lehetnek a reményt ígérő együttlétek.

Mindketten megérdemlitek, hogy szerelmesen szeretkezzetek!

Ne lájkold agyon!

3/5 Ne lájkold agyon!

A huszonegyedik századi technológia miatt új kapcsolati szabályokra is szükség van.

Ezek közé tartozik, hogy ne lájkold és kommenteld szét a közösségi médiában publikált dolgait, ha már nem akarsz tőle semmit.


Csak okosan! Tippek, hogy szakítás után ne legyen rémálom a Facebook


Sőt, azt se oszd meg vele az interneten keresztül, hogy mennyire hiányzik – tudjuk ugyanis, hogy minden lezárás egyfajta hiányérzetet szül, még akkor is, ha messze nem lehet tökéletes románcról beszélni.

Ezzel a magatartással csak megnehezíted a továbblépést mindkettőtök számára. Még akkor is, ha az az egy gombnyomás itt és most kifejezetten ártatlannak tűnik a számodra.

Ismerd fel az érzéseidet!

4/5 Ismerd fel az érzéseidet!

Teljesen normális, ha ideges vagy, bűntudatod támad, esetleg az érzéseid teljesen ellentmondásosak.

Legyél elnéző magaddal, és fogadd ezt el a helyzet velejárójának!

Ami azonban benned lejátszódik, valószínűleg nem azt jelenti, hogy szerelmes vagy – hiszen ha az lennél, fel sem merülne benned, hogy „unod a banánt”, illetve szerinted „lazább” a kettőtök közötti kapcsolat.

Akármi is kötött eddig benneteket össze, a legnemesebb dolog, amivel „tartozhatsz” neki, az az őszinteség.

De magadnak is, tehát szánj egy kis időt és energiát arra, hogy végiggondold, vajon mit miért érzel!

Készülj fel a kritikára!

5/5 Készülj fel a kritikára!

Amikor közlöd az elhatározásodat, valószínűleg ellenérzést tapasztalsz majd a másik fél részéről, akit valószínűleg a saját közvetlen környezete is védelmez.

Készülj fel arra, hogy a saját érzelmi biztonságod érdekében talán magadra kell öltened az ügyeletes főgonosz szerepét egy időre.

A lelkiismeret-furdalásnak pedig még örülhetsz is, hiszen azt bizonyítja, hogy érző lélek vagy, aki törődik a körülötte lévőkkel.

A kritikáktól azonban igyekezz elhatárolódni, hiszen igazából nem is téged minősítenek, hanem a helyzetnek szólnak – amibe kívülállók nem láthatnak bele!