5 ok, amiért akár működhet is, ha újrakezdenéd az exeddel

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 ok, amiért akár működhet is, ha újrakezdenéd az exeddel

Többnyire inkább negatív véleményekkel, lesújtó sztorikkal találkozhatsz, ha az újrakezdett kapcsolatokról böngészel. Tény, hogy a legtöbb szakításnak komoly oka van, és emiatt nem lehet teljesen eltekinteni tőle, de igenis akad néhány megfontolandó érv a felmelegítést illetően.

Nem azért választod, mert nincs jobb Kép forrása: imgfave.com

Gyakori tévhit a felmelegített kapcsolatokat illetően, hogy az emberek azért táncolnak vissza, mert nem találnak jobbat – ez nem feltétlenül igaz. Ha csupán ez áll a háttérben, akkor az újrakezdett viszony záros időn belül véget is ér, nem állja ki a további próbákat.

Ellenkező esetben viszont tényleg életre szóló lehet a kapcsolat, ami azt bizonyítja, hogy a szakítást csakis a megbánt hibák, ballépések okozták. Időnként pont a különválás ébreszti rá az embereket arra, mi az igazán fontos.

Amennyiben van időtök mindezt átgondolni és levonni a konzekvenciát, úgy indulhattok neki az felmelegített kapcsolatnak, hogy eleve sokkal biztosabb alapokra építkeztek. Erre a legtöbb friss viszony csak évek alatt érik meg.

A másik már nem zsákbamacska Kép forrása: tumblr, acompletelife

Ez egyrészről kényelmi kérdés is lehet, de csupán azért, mert már ismered, nagy hiba lenne újrakezdened a kapcsolatot az exeddel. Tény, hogy nem sokan vágynak a randik béna hangulatára, illetve az éveken át húzódó összecsiszolódásra, ami azonban kivédhetetlen az új kapcsolatokat illetően.

Legfeljebb a kezdetekben lehet kicsit kínos a hangulat, ám ezen jó eséllyel hamar felülkerekedtek. Ha azonban a kényelmet félreteszed, akkor ott a következő nagy előny az újrakezdett kapcsolatok oldalán: itt már nincs zsákbamacska, tiszta lapokkal játszhattok.

Felesleges a taktikázás, puhatolózás, sőt, az egyik legfontosabb új szabály köztetek, hogy mindent ki kell mondanotok, ami a szíveteket nyomja.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!