Újrakezdenéd az exeddel? 4+1 ok, amiért működhet a dolog

Írta: ,

Többnyire inkább negatív véleményekkel, lesújtó sztorikkal találkozhatsz, ha az újrakezdett kapcsolatokról böngészel. Tény, hogy a legtöbb szakításnak komoly oka van, és emiatt nem lehet teljesen eltekinteni tőle, de igenis akad néhány megfontolandó érv a felmelegítést illetően.

Nem azért választod, mert nincs jobb Kép forrása: imgfave.com

1/5 Nem azért választod, mert nincs jobb

Gyakori tévhit a felmelegített kapcsolatokat illetően, hogy az emberek azért táncolnak vissza, mert nem találnak jobbat – ez nem feltétlenül igaz. Ha csupán ez áll a háttérben, akkor az újrakezdett viszony záros időn belül véget is ér, nem állja ki a további próbákat.

Ellenkező esetben viszont tényleg életre szóló lehet a kapcsolat, ami azt bizonyítja, hogy a szakítást csakis a megbánt hibák, ballépések okozták. Időnként pont a különválás ébreszti rá az embereket arra, mi az igazán fontos.

Amennyiben van időtök mindezt átgondolni és levonni a konzekvenciát, úgy indulhattok neki az felmelegített kapcsolatnak, hogy eleve sokkal biztosabb alapokra építkeztek. Erre a legtöbb friss viszony csak évek alatt érik meg.

Tudjátok, mit veszíthettek Kép forrása: onegoodthingbyjillee.com

2/5 Tudjátok, mit veszíthettek

Ha már egyszer szakítottatok, de igazából sosem tudtátok a másikon teljesen túltenni magatokat, akkor az újrakezdést illetően máris élvezitek az első előnyt: pontosan tudjátok, mit veszíthettek.

Már megtapasztaltátok, milyen a másik nélkül élni, úgy hazamenni, hogy üres a lakás, és mennyire rossz, amikor egész nap néma marad a mobilotok.

Ha ez a hiány mindkettőtök esetében szívbemarkoló volt – mindegy, a szakítás mennyi ideig tartott – akkor soha többet nem akarjátok majd átélni.

Sokkal jobban meg fogjátok becsülni az együtt töltött perceket, a hétköznapi problémák pedig nem lesznek majd olyan jelentősek, hiszen tudjátok: ott vagytok egymásnak, támogatjátok a másikat, és ez a legfontosabb.

Legyőztetek egy komoly problémát Kép forrása: tumblr, dirtydoll10

3/5 Legyőztetek egy komoly problémát

Ha sikerült zöld ágra vergődni a szakítás után, és teljes egészében átbeszéltétek a viszonyotokat, akkor egy igen jelentős problémát sikerült közösen legyőznötök.

A kapcsolatotokat nézve aligha érhet titeket nagyobb veszteség, mint maga a szakítás: ha ezen felülkerekedtetek, akkor nem sok akadály gördülhet már elétek.

Persze minden újrakezdett kapcsolat csak és kizárólag akkor működhet, ha képesek vagytok magatok mögött hagyni a sérelmeket, teljesen megbíztok egymásban, és valóban első helyre teszitek a szerelmeteket.

Ha nem így van, nem érdemes rabolnotok egymás idejét, de ha nem tudtok a másik nélkül létezni, akkor a legyőzött probléma több szinten is erősítheti kettőtök szerelmét.

A másik már nem zsákbamacska Kép forrása: tumblr, acompletelife

4/5 A másik már nem zsákbamacska

Ez egyrészről kényelmi kérdés is lehet, de csupán azért, mert már ismered, nagy hiba lenne újrakezdened a kapcsolatot az exeddel. Tény, hogy nem sokan vágynak a randik béna hangulatára, illetve az éveken át húzódó összecsiszolódásra, ami azonban kivédhetetlen az új kapcsolatokat illetően.

Legfeljebb a kezdetekben lehet kicsit kínos a hangulat, ám ezen jó eséllyel hamar felülkerekedtek. Ha azonban a kényelmet félreteszed, akkor ott a következő nagy előny az újrakezdett kapcsolatok oldalán: itt már nincs zsákbamacska, tiszta lapokkal játszhattok.

Felesleges a taktikázás, puhatolózás, sőt, az egyik legfontosabb új szabály köztetek, hogy mindent ki kell mondanotok, ami a szíveteket nyomja.

+1. Csak így van értelme Kép forrása: tessa-barton.blogspot.hu

5/5 +1. Csak így van értelme

Ahhoz, hogy a korábban említett előnyök beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket, több feltételnek is teljesülnie kell.

Az első és legfontosabb, hogy őszintén szeressétek egymást, higgyetek abban, hogy valóban a másik az igazi.

A második, hasonlóan lényeges alapelv, hogy minden sérelmet magatok mögött kell hagynotok, mindent át kell beszélnetek, nem maradhat bennetek sem kérdés, sem tüske.

A harmadik feltétel pedig, hogy a szakítás okát oldjátok fel: vagy lépjetek túl rajta, vagy keressetek már most megoldást rá, ne várjátok, hogy majd magától eltűnik.

Ha nem tesztek ellene, előbb-utóbb ugyanaz lesz a forgatókönyv. Igaz, az emberek ritkán változnak meg, de ha nagyon akarnak, ha van miért, kiért, akkor képesek rá – erről nem egy felmelegített kapcsolat tanúskodik!