Újrakezdenéd az exeddel? 5 ok, amiért akár működhet is

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Újrakezdenéd az exeddel? 5 ok, amiért akár működhet is

Többnyire inkább negatív véleményekkel, lesújtó sztorikkal találkozhatsz, ha az újrakezdett kapcsolatokról böngészel. Tény, hogy a legtöbb szakításnak komoly oka van, és emiatt nem lehet teljesen eltekinteni tőle, de igenis akad néhány megfontolandó érv a felmelegítést illetően.

Nem azért választod, mert nincs jobb Kép forrása: imgfave.com

Gyakori tévhit a felmelegített kapcsolatokat illetően, hogy az emberek azért táncolnak vissza, mert nem találnak jobbat – ez nem feltétlenül igaz. Ha csupán ez áll a háttérben, akkor az újrakezdett viszony záros időn belül véget is ér, nem állja ki a további próbákat.

Ellenkező esetben viszont tényleg életre szóló lehet a kapcsolat, ami azt bizonyítja, hogy a szakítást csakis a megbánt hibák, ballépések okozták. Időnként pont a különválás ébreszti rá az embereket arra, mi az igazán fontos.

Amennyiben van időtök mindezt átgondolni és levonni a konzekvenciát, úgy indulhattok neki az felmelegített kapcsolatnak, hogy eleve sokkal biztosabb alapokra építkeztek. Erre a legtöbb friss viszony csak évek alatt érik meg.

Tudjátok, mit veszíthettek Kép forrása: onegoodthingbyjillee.com

Ha már egyszer szakítottatok, de igazából sosem tudtátok a másikon teljesen túltenni magatokat, akkor az újrakezdést illetően máris élvezitek az első előnyt: pontosan tudjátok, mit veszíthettek.

Már megtapasztaltátok, milyen a másik nélkül élni, úgy hazamenni, hogy üres a lakás, és mennyire rossz, amikor egész nap néma marad a mobilotok.

Ha ez a hiány mindkettőtök esetében szívbemarkoló volt – mindegy, a szakítás mennyi ideig tartott – akkor soha többet nem akarjátok majd átélni.

Sokkal jobban meg fogjátok becsülni az együtt töltött perceket, a hétköznapi problémák pedig nem lesznek majd olyan jelentősek, hiszen tudjátok: ott vagytok egymásnak, támogatjátok a másikat, és ez a legfontosabb.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!