Újévi szerelmi fogadalmak, mert megérdemeltek ​​​​​​​egy kiegyensúlyozott évet!

Írta: ,

Alig pár óra választ el bennünket az újévtől, ami köztudottan a fogadalomtételek időszaka. Mi most kicsit más szemszögből szeretnénk megközelíteni ezt a témát, így ahhoz gyűjtöttünk össze tanácsokat/fogadalmakat, hogy miként teheted kiegyensúlyozottabbá a kapcsolatod a következő évben. A tanácsok sorrendje a friss kapcsolatoktól indul, és egészen a több évesekig terjed, de igazából minden egyes pont általánosítható minden kötelékre, maximum egy kis módosítást kell bennük eszközölni! Lássuk tehát, miket írj fel a 2018-as fogadalom listádra!

1/4 Minőségi együtt töltött idő

Ez a tanács igazából minden kapcsolati szakaszra általánosítható, és talán az egyik legfontosabb mind közül!

Ha friss a párkapcsolat, akkor azért van rá szükség, hogy minél áthatóbban megismerhessük a másikat, ha pedig már öreg lovasok vagytok, akkor azért, hogy éreztessétek a másikkal, hogy mennyire fontos szerepet tölt be az életetekben. A minőségi időtöltésnek számtalan formája van, a legideálisabbat akkor fogjuk megismerni, ha már kitapasztaltuk.

Szóval ez egy kicsit paradox helyzet, de abszolút nem lehetetlen, csupán személyre, pontosabban párkapcsolatra kell szabni! Első próbálkozásnak mindenképpen olyan programokat szemeljetek ki, ahol nyugodtan tudtok beszélgetni, és ahol lesz közös témátok!

Olykor az is elegendő, ha közösen készítetek valamit a konyhában, közben jókat beszélgettek és nevettek, majd együtt elfogyasztjátok az általatok megalkotott finomságokat. Persze, ha egyikőtök sem az a tipikus konyhatündér, akkor keressétek meg azt a közös pontot, amiben mindketten komfortosan mozogtok, a lényeg az, hogy semmi se feszélyezzen vagy zavarjon meg Titeket!

Több énidő Kép forrása: aillea.com

2/4 Több énidő

Elsőre furcsának tűnhet, hogy több időt kell, magadra szánj azért, hogy jobb legyen a kapcsolatotok, pedig ez abszolút így van!

Gondolj csak bele, ha feszült, bizalomhiányos, fáradt, esetleg rosszkedvű vagy, akkor a pároddal töltött idő sem lesz minőségi, sőt, könnyen torkolhat veszekedésbe az ilyen szituáció.

Mindkettőtöknek szüksége van rendszeres énidőre, bármiben is merüljön az ki!

Egy férfinál gyakran az énidő azt jelenti, hogy lemegy edzeni egy kicsit a terembe, vagy beül pár órára a gép elé, és játszik, esetleg alkot valamit egyedül a konyhába, vagy olvas pár oldalt a kedvenc könyvéből.

A nőknél nem ritka, hogy kicsit áthatóbb időtöltésre van szükségük. Például a kedvenc sorozatukból megnézni pár részt, miközben ápolják a bőrüket vagy körmeiket, esetleg valami finomságot is nassolnak közben, vagy venni egy forró habfürdőt, miközben a kedvenc zenelista szól, és be van készítve az aktuális olvasnivaló.

Bármi is kapcsoljon ki, és töltsön fel, csináld! Egyedül!

Több „kérlek” és a „köszönöm”

3/4 Több „kérlek” és a „köszönöm”

Ez leginkább a több éves kapcsolatokra igaz, mivel az elején még igyekszünk odafigyelni a másikra, és arra, hogy magunkat is jobb színben tüntessük fel.

Az idő múlásával azonban sajnos sok dolgot magától értetődőnek veszünk – emberi gyarlóság, ami nem csak a párkapcsolatokra igaz –, és elfelejtünk két nagyon fontos szót: a kérlek-et és a köszönöm-öt!

Pedig bizony nagyon jól tud esni az embernek, ha egy-egy mondathoz hozzá csatolják ezeket a szavakat. Például, ha ki kéne vinni a szemetet, akkor ne generálj veszekedést abból, hogy ráparancsolsz.

Inkább hívd fel a másik figyelmét valahogy így: Kivinnéd a szemetet, kérlek? Hidd el, sokkal nagyobb eséllyel lesz a válasz igen, és, ha még meg is köszönöd, miután megtette, akkor azzal tovább motiválod arra, hogy legközelebb már magától is megtegye. Természetesen ez az élet minden területére érvényes, nem csak a ház körüli teendőkre!

Újdonságok kipróbálása közösen Kép forrása: danielwellington.com

4/4 Újdonságok kipróbálása közösen

Bizony egy kapcsolat könnyedén ellaposodhat, ha sok évig nem történik benne semmi, ami felrázná egy kicsit. Az érzelmek az emberek velejárói, az unalom pedig minden kapcsolat halála.

Muszáj változatosságot vinni bele, legyen szó a szexuális életről vagy a hétköznapokról, kinek éppen melyik terület felpezsdítésére van szüksége. Olykor nem is kell hatalmas változásokat eszközölni ahhoz, hogy helyreálljanak a dolgok!

Egy új étterem vagy étel felfedezése, egy új sport kipróbálása, valamilyen kreatív tevékenység, vagy éppen egy kis játékosság becsempészése a hálószobába, máris képes kizökkenteni Titeket a szürke hétköznapokból!

Fontos, hogy mindenképpen olyan újdonságról legyen szó, ami mindkettőtöknek tetszik, és kényelmesen érzitek magatokat az adott szituációba, ugyanis, ha egyikőtök feszélyezett, kényszerből teszi, amit tesz, akkor pontosan az ellentétjét éritek el annak, mint amit szeretnétek! Lehetséges, hogy olykor ki kell, lépj egy kicsit a komfortzónádból, de érezni fogod, hogy mi az, ami megéri, és mi az, ami már erőltetett!