Úgy érzed, elvesztetted az igazit? 6 ok, amiért a második szerelem sokkal jobban fog működni

Írta: ,

Szörnyű érzés, mikor úgy véled, hogy elvesztetted a nagy Őt, az igazit. Azonban, ha hiszel abban, hogy létezik a nagybetűs szerelem, akkor abban is hinned kell, hogy őt nem fogod elveszíteni – hiszen ezzel a férfival sosem fogtok szakítani! Ez a 6 ok bizonyítja, hogy a második szerelem, az igazi nagy Ő-vel miért fog sokkal jobban működni.

Itt a lehetőség javítani Kép forrása: jkstock/depositphotos.com

1/6 Itt a lehetőség javítani

Az első komoly kapcsolatból mindenki sokat tanul - gyakran ezt érezzük végzetesnek.

Ha átestél egy ilyen kapcsolaton, akkor pontosan tudod, hogy milyen megjárni a mennyországot és a poklot, hol lehet elrontani egy kapcsolatot, és hogyan lehet tökéletessé csiszolgatni.

Nos, a második nagy szerelem ezekre lehetőséget is ad: most már garantáltan nem fogod elkövetni a korábbi hibákat, hiszen tanultál belőlük.

Minőségi váltást jelent Kép forrása: 4masik/depositphotos.com

2/6 Minőségi váltást jelent

Régebb azt gondoltad, az első szerelmed után sosem fogod újra ezt érezni, sikerült megvilágosodnod és rájönnöd, hogy az előző kapcsolatod csupán egy ugródeszka volt.

Jelenleg össze sem tudod hasonlítani az érzéseidet a korábbi kapcsolatoddal, nem is érted, miért érezhettél úgy, ahogy.

Már úgysem számít, a múlt már történelem, és a lényeg a jelenben van, azon, hogy most mennyire boldog vagy, és hogy valóban úgy érzed, ez a kapcsolat igazán minőségi váltást jelent számodra.

3/6 Üdvözölheted a bizalmat

A nagy szerelmek sokszor azért mennek tönkre, mert meginog a bizalom – akár okkal, akár ok nélkül. A második nagy szerelemben nem fogod ezt tapasztalni.

Mire eljutsz oda, hogy ismét készen állj egy kapcsolatra, üdvözölheted is a bizalmat az életedben.

Valamiért természetes lesz, hogy ha ennyire szeretsz valakit, és az a valaki ilyen mértékben viszont szeret, akkor feltétel nélkül bíztok egymásban.

Nem aggodalmaskodsz, főleg nem féltékenykedsz: magától értetődő lesz, hogy nyugalom és harmónia vesz körül, amit az előző kapcsolatodban még hírből sem ismertél.

4/6 Elkötelezettebbé tesz

Ha egy igazán nagy szerelmet veszítettél el, és számodra hatalmas csalódás volt a korábbi kapcsolatod, akkor az a jelenben sokkal elkötelezettebbé és komolyabbá tesz.

Mivel tudod, mivel jár a szakítás, milyen egy rossz kapcsolat, mindent megteszel azért, hogy ne kelljen újra átélned.

Ezzel együtt sokkal elkötelezettebbé válsz az új szerelmeddel szemben. Felelősségteljesebben, komolyabban gondolkozol, cselekszel, és mindig mérlegelsz.

Olyan tapasztalatokra tettél szert, amik nagyon fájdalmasak voltak, de egyúttal át is alakítottak: pont úgy, hogy tökéletesen passzolj az új szerelmedhez.

5/6 Ő lesz a másik feled

A második nagy szerelem már olyan érzelmi egymásra hangolódást hoz, amit korábban nem tapasztaltál, sőt, el sem tudtál képzelni.

Az első szerelemben is sok volt a szenvedély és az érzelem, de mindig ott lebegett az ellentét és a rossz előérzet, a félelem. Ez a második szerelem esetében megszűnik, és kicsit úgy érzed, Jin és Janghoz hasonlóan egészítitek ki egymást.

Részben tökéletes egységet alkottok, részben pedig pótoljátok egymás hiányosságait.

Korábban ezt sosem tapasztaltad, nem élted meg milyen, amikor egy férfi igazából a másik feled lesz.

6/6 Együtt fejlődtök

Ha jó csapatot alkottok, az már önmagában is csodás dolog, de arra sokan nem gondolnak, hogy ez egyúttal magával hozza a fejlődés lehetőségét is.

Iszonyú erőket aktivizál a szerelem, és ha minden rendben van a kapcsolatodban, akkor észreveheted magadon, mennyire energikus és pozitív vagy. Ez a korábbi kapcsolatodra nem volt jellemző.

Bár ott is akadtak felemelő időszakok, most ez az állapot állandósul, és úgy érzitek, egyszerűen nincs előttetek lehetetlen, vagy elérhetetlen cél.