Ez az oka annak, hogy a túlgondolás alapjaiban rombolja le a párkapcsolataidat

Szirák Viki
Írta: ,

Vannak emberek, akik hajlamosak mindent túlgondolni, és egy percre sem tudják lecsitítani a belső hangokat. Minden apróság mögé többletjelentést látnak be, folyton bizonytalanok emiatt, és állandóan a sorok között próbálnak olvasni; sokszor tévesen. Emiatt nagyon gyakran saját magukat gátolják meg a boldogságban, mert amint minden jól alakul, felüti fejét a gyanakvás. Pedig sajnos a túlgondolás alapjaiban teszi tönkre a párkapcsolatokat...

A túlgondolás tönkreteszi a párkapcsolatokat, mert lényegében azt jelképezi, hogy te és a párod már nem beszélgettek egymással.

Na nem szó szerinti értelemben, hiszen beszéltek ti, nagyon is sokat; de közben folyton azon gondolkodsz, vajon mit ért egyes mondatok alatt.

Azon tanakodsz, vajon miért éppen ilyen hangnemben beszélt, vagy miért nem tett szmájlit az üzenet végére, de ahelyett, hogy megkérdeznéd az igazságról, inkább különféle dolgokat feltételezel róla.

Sok esetben a legrosszabbat gondolod: például hogy nem szeret, vagy hogy kezd eltávolodni tőled, miközben egy egyszerű, őszinte beszélgetéssel minden problémát megoldhatnál.

A túlgondolás alapjaiban rengeti meg a kapcsolatotokat, mert a pasid úgy fogja érezni, hogy a legrosszabbat feltételezed róla.

Te pontosan tudod, hogy a korábbi rossz tapasztalataid miatt van bizalomhiányod, és ezért félsz attól, hogy megcsal téged, de az ő szemszögéből ez nem így fog látszani.

Ő csak azt látja, hogy amikor a telefonjába merül, te megharagszol, mert biztos vagy abban, hogy egy másik nővel beszélget. Amikor későn ér haza a haverokkal való találkozóról, szintén a legrosszabbat feltételezed.

A pasid egy idő után emiatt úgy érzi, hogy egyáltalán nem bízol meg benne, e nélkül viszont nem lehet fenn tartani egy párkapcsolatot.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019