Élet a válás után – 4 túlélési stratégia azoktól, akik már átmentek mindezen

Irimiás Alíz
Írta: ,

Az ember nem úgy köt házasságot, hogy egyszer majd úgyis elválik. Amikor azonban mégis eljön ez a pont, egy válással megbirkózni az egyik legnagyobb kihívás az életben. Szakértők szerint a partnerünkkel való szakítás olyan mély fájdalmat okoz, mint egy családtag elvesztése, de ezt is túl lehet élni.

Válás után újraépíteni az életünket nemcsak félelmetes, de számos negatív érzéssel is meg kell küzdeni közben. Elvált emberek és a témával foglalkozó szakértők tapasztalatai alapján van néhány bevált stratégia, ami segít könnyebben átvészelni ezt az embert próbáló időszakot.

Sírd ki magad!

Az teljesen természetes, ha ilyenkor sírni kell, és dühösek, szomorúak vagyunk. Válás után nem ritka, hogy bűnösnek gondoljuk magunkat, nem vagyunk képesek koncentrálni, kerüljük a társaságot, és változik az étvágyunk, a súlyunk, sőt az alvási szokásaink is. Ha azonban ezek több mint egy hónapon át fennállnak, érdemes szakember segítségét kérni.

Keress támogatókat!

Nincs egyetlen olyan stratégia sem, ami megkönnyítené az elvált személy helyzetét, de mindenki, aki már átélte ezt, azt hangsúlyozza, hogy a válás negatív hatásait ellensúlyozza, ha az embernek vannak támogatói. Fedezd fel azokat, akikre számíthatsz: lehet ez egy jó humorral megáldott barát, hasonló gondokkal küzdő ismerősök, kollégák, akikkel akár ebédidőben is meg tudod osztani az érzéseidet és a gondolataidat.

A nők talán könnyebben találnak társaságot ilyenkor, a férfiak nehezebben nyitnak mások felé, noha ugyanolyan érzelmi gondokkal küszködnek, mint a nők. Sokan azt gondolják, hogy elváltként kevesebbre tartják őket.

A válás alatt és után nemcsak érzelmi támogatásra van szükségünk, de a praktikus, gyakorlati segítség is jól jön a mindennapok megpróbáltatásaiban: például, ha a gyerekekre kell vigyázni időnként, vagy ügyintézni kell helyettünk stb.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?