Ha megvan benne a következő 3 tulajdonság, kudarcra van ítélve a kapcsolatotok

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az első találkozások során még nehéz messzemenő következtetéseket levonni egy-egy tulajdonság hatására. Azonban, ha az alábbi vonások különösen jellemzőek rá, akkor érdemes nagyon körültekintőnek és óvatosnak lenned, mert könnyen lehet, hogy a következő csalódás már a küszöbön áll.

1. Túlontúl magabiztos

A magabiztosság egy ideig nagyon vonzó, de hosszútávon zavaró lesz olyannyira, hogy még a kapcsolatotok is rámehet. Ennek nagyon egyszerű oka van: valaki csak akkor lehet őrjítően magabiztos, ha egyértelműen a saját véleményét, felfogását tartja a legjobbnak. Ezzel alaphangon nincs gond, egészen addig, amíg az illető nem kerül komoly kapcsolatba. De vajon hogyan hat negatívan az önbizalom a szerelemre? Hát úgy, hogy az ilyen emberek nem tudnak és nem is akarnak kompromisszumot kötni.

Mivel azt gondolják, mindig nekik van igazuk, mindig ők látják helyesen a dolgokat, leginkább meg sem hallgatják a másik fél véleményét - vagy látszólag hallgatnak, majd a saját elképzeléseiket viszik véghez. Így a másik fél önbizalma állandóan csorbul.

Úgy vélik, nekik mindig a legjobb jár, ami feszültséget és félelmet generálhat benned: rendszeresen azon fogsz aggódni, mikor talál valakit, aki véleménye szerint jobb nálad. Szóval, ha túl nagy az egója, akkor alaposan gondold meg, megéri-e az egész hercehurca.