Tudod, milyen képet festetek magatokról a Facebookon?

Írta: ,

A közösségi oldal manapság csaknem kikerülhetetlen része a kapcsolatoknak, az online életünkkel ugyanúgy igyekszünk foglalkozni, mint a valósággal. De, ha már ennyire ügyelünk a látszatra, nem árt annak is utánajárni, milyen képest festünk kapcsolatunkról a virtuális térben.

Ha túlzásba viszitek a posztokat

1/5 Ha túlzásba viszitek a posztokat

Az első, és a legidegesítőbb dolog, amit egy páros csinálhat a közösségi médiában, ha túlzásba viszik a posztokat. Ez hosszú távon nem csupán hiteltelen, hanem idegesítő is egyben, több ismerős tiltását, törlését maga után vonhatja.

Sajnos sokan nem fogják érteni, miért nem személyesen, vagy legfeljebb privátban küldözgetitek egymásnak a szerelmes üzeneteket, videókat, miért teszitek közszemlére az abszolút magánjellegű dolgokat.


Eláruljuk! 5 dolog, amit soha ne csinálj a Facebookon


Bár számotokra természetes lehet a szerelem ilyesfajta felvállalása, valójában azt sugalljátok, hogy ezt az érzelmi kavalkádot mindenkinek látnia kell. Márpedig a képmutatás nem lehet a célja egyetlen egészséges kapcsolatnak sem.

Ráadásképpen extra negatívum, hogy azonnal látszani fog, mikor van köztetek mosolyszünet

Ha nincs semmi közös pontotok

2/5 Ha nincs semmi közös pontotok

Amennyire zavaró, ha folyton a párosok ömlengéségét látjuk a hírfolyamban, legalább annyira furcsa lehet egyeseknek, ha semmilyen közös pontotok nincs.

Persze, ha egyikőtök sem lóg a neten, kéthavonta egyszer néztek fel rá, akkor ez nem feltétlenül szúr szemet, de ha következtetni sem lehet arra, hogy kapcsolatban éltek, akkor az nem túl hosszú távúnak mutatja a kapcsolatotokat.

Az ismerősök arra következtetnek, hogy vagy továbbra is szinglinek akartok tűnni az online térben, vagy még ti sem tudjátok, mi lesz a kapcsolatotokból, ezért inkább nem osztotok meg semmit.

Az első néhány hónapban ez több mint normális (sőt, követendő), de évek múltán már egész nyugodtan közvetíthetnétek valamit magatokról. Főleg akkor, ha a többi poszttal egyáltalán nem szűkölködtök. 

Ha csupán dicsekszetek

3/5 Ha csupán dicsekszetek

Akadnak olyan párok, akik a közösségi médiát arra használják, hogy eldicsekedjenek szerencsés életükkel. Az irigységet és a féltékenységet persze lehetetlen teljesen kizárni, de a szánt szándékot háttérbe tudjuk szorítani.

Példának okáért nem muszáj csak és kizárólag a trópusi nyaraláson készült fotókat feltölteni, egész biztos, hogy ugyanolyan édesek vagytok a helyi kávézóban, vagy a hétvégi buliban.

Annak sincsen értelme, hogy havonta kiírjátok, mióta vagytok együtt, és teljesen felesleges minden éttermi vacsoráról fényképet feltöltenetek (főleg, ha hetente legalább háromszor kinn esztek).

Ezek a fotók értékesek, de kettőkről, kettőtöknek szólnak, privátban örök emlékek maradnak. Időnként nyugodtan megoszthatjátok őket, de ha nem akarjátok untatni az ismerősöket, akkor ne essetek túlzásokba.

Ha folyton variáltok

4/5 Ha folyton variáltok

Kicsit új vizekre evezünk, bár részben már érintettük ezt a zavaró témakört.

Ha folyton posztoltok egymás oldalára, akkor azonnal látszani fog köztetek a hangulatváltozás, márpedig ezt nem mindenki tenné szívesen kirakatba, még kevésbé olvassa, látja.

Könnyen lehet, hogy csak összekaptatok valamin, semmi komoly gond nincs köztetek, de egyrészt nem kell azonnal depressziós számokkal elárasztani az üzenőfalat, másrészt nem szükséges rögtön kitenni, hogy „egyedülálló”.

Teljesen hiteltelenné tesz titeket és a kapcsolatotokat is, ha folyton variáljátok a státuszotokat és a vitákat szomorú szerelmes idézetekkel támasztjátok alá, majd pár óra után ismét tombol köztetek a szerelem.

Bár ez inkább a fiatalok problémája, sajnos akik nem értik a Facebook lényegét, azok is hajlamosak túlzásokba esni.

Mivel mit közvetítetek?

5/5 Mivel mit közvetítetek?

Végül, de nem utolsó sorban akadnak olyan momentumok, tárgyak és körülmények, amikkel pozitív, vagy éppen negatív képet festhettek a kapcsolatotokról.

Az említetteken felül nem túl szimpatikus, ha intim fotókat osztotok meg magatokról. Egy bájos puszi jöhet, de egy nyelves csók premier plánban nem.

A baráti-családi körben készült képek kedvesek és jópofák, arra engednek következtetni, hogy beilleszkedtetek a társaságba (persze nem akkor, ha egyikőtök sem mosolyog).

Ha rólatok készül a fotó, akkor az mindentől függetlenül népszerű lesz, és ilyenkor a környezet teljesen lényegtelen.

Ezzel szemben, ha ti alig látszódtok, míg a háttérben levő, saját tulajdonú értékek kifejezetten jól kivehetőek, akkor az egyértelmű és unszimpatikus nagyzolás