Top 10 szerelmes dal – Tudjuk, mit dúdolsz majd egész nap!

Zabolai Margit
Írta: ,

Az alábbi dalokat nem csak Valentin-nap tájékán, sőt még csak nem is kizárólag szerelmesen dúdolgatjuk, de most különösen aktuálisak. Szigorúan szubjektív összeállítás a kedvenc szerelmes dalainkból – ne felejtsd el kommentben megírni a sajátodat!

10. Goo Goo Dolls: Iris

Mindenkinek, aki a 2000-es évek elején volt kamasz, elég annyit mondanunk: erre a számra táncolt Avril Lavigne és Deryck Whibley, a Sum41 énekese az esküvőjükön.

9. Kispál és a Borz: Ha én lennék

Keserédes, szerelmesen duzzogós, nem is akartam amúgy, csak úgy feltételesen mondom, hogy mi lenne, ha. Kinek ne lenne ismerős ez az érzés?

8. Quimby: Magam adom

A Quimbynek szokás szerint sikerült egy olyan mély érzelmet megpiszkálni, amiről a legtöbben talán azt se mernénk beismerni, hogy van. De ugye, hogy van olyan, aki előtt te is feltárnád minden, mások elől védelmező palástodat?

7. Beatles: Julia

A Beatlesnek sok szerelmes száma van, de a kezdeti slágerek kimerültek a tiniszerelmek felszínét karcolgató, szövegileg nem kifejezetten mélyre sikerült dalokban. A Julia is egy egyszerű, de annál szebb szám, egy szál gitárral eldalolt szerelmi vallomás.

6. Aerosmith: I Don’t Wanna Miss a Thing

Nem kell hozzá az Armageddon című film sem, hogy könnybe lábadt szemekkel hallgassuk az Aerosmith egyik legnagyobb slágerét. Rövid az élet, ha az ember szerelmes, és persze, hogy egyetlen csodás pillanatot sem akar elveszíteni.

5. Péterfy Bori & Love Band & Lovasi András: Délelőttök a kádba’

Te vagy a kulcs a kilincs alatt, te vagy a fütty a madárban… Ismerős az érzés, amikor a buszon, a zöldségesnél, a postán sorban állva, vagy csak úgy bárhol, eszedbe jut Ő, és mosolyra húzódik a szád? Pont erről szól ez a szám is.

4. Blink 182: Miss You

Olyan nincs, hogy valaki sohasem zördül össze a szerelmével, de aki igazán szerelmes, az nem érzi magát teljesnek, amíg ismét együtt nem lehetnek. „Gyere haza, és szüntesd meg ezt a fájdalmat ma éjjel.”

3. Európa Kiadó: Ha ő nem bánja…

Nem az a tipikus lelkes szerelmes szám, de ismerős lesz azoknak, akik érezték már úgy, hogy ebben a kegyetlen nagy világban semmi más nem hoz már nekik örömet, csak egy csendes, mégis szép szerelem, amit talán kérni sem mer egyikük sem. Mégis megtörténik.

2. Queen: Crazy Little Thing Called Love

Egy vidámabb dal azoknak, akiknek bizsereg a szívük a szerelemtől. Mert persze, mi is tudjuk, hogy őrület, hogy irreális, hogy nem lehet rajta úrrá lenni – na de nem ezt imádjuk benne a legjobban?

1. The Cardigans: Lovefool

Végezetül pedig egy felhők fölött járós, ábrándos arccal dúdolós klasszikus. Csak szeress, csak szeress, a többit majd megbeszéljük.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019