Tönkretehet, ha kémkedsz a kedvesed után

Sándor Alexandra
Írta: ,
Tönkretehet, ha kémkedsz a kedvesed után
Úgy gondolod, hogy egy kis leskelődés nem árthat? Nos, a párod laptopjában és telefonjában való kutakodás orvosilag bizonyított módon káros lehet az egészségedre – akkor is, ha nem találsz semmi olyat, amin felidegesíthetnéd magad!
Mi számít szimatolásnak?
A pasid kiment a mosdóba, nyitva hagyva előtted a laptopját, rajta a privát levelezésével... A kísértés óriási, s talán sosem tudná meg, ha engednél az ösztöneidnek.
A mobil híváslista és az SMS-ek nézegetése, a zsebek átkutatása, valamint a turpisságra utaló nyomok állandó keresése mind kémkedésnek számít. Igaz, hogy a kapcsolatod is megsínyli a dolgot, ha kiderül, ám az állandó nyomozás legnagyobb vesztese a tested.
Gyengébb koncentráció
A kutakodás a gondolataid folyamatának kisiklásához vezethet: könnyen úgy érezheted, hogy néhány fogaskerék mindig azon kattog, mint csinál éppen a párod.
Az idegesség fokozott adrenalin- és kortizol-termeléssel jár, aminek révén kevesebb vért kap az agyad problémamegoldásért felelős régiója, illetve ez a memóriád is negatívan érinti. Az egészséges, bizalomra épülő párkapcsolatnak természetesen nincs ilyen hatása, sőt: valójában szárnyakat ad!