Tökéletes páros vagytok? Ebből az elemzésből kiderül!

Írta: ,

Úgy érzed, megtaláltad azt a személyt, aki mellett az egész életed le tudnád élni, de jól jönne egy kis megerősítés abban, hogy biztosan ő az Igazi? Szerencsére ehhez nincs szükséged asztrológiai jelekre, sem órákon át tartó önelemzésre; csak olvasd el a cikkünket és nézd meg, hogy nálatok is megvan-e az az 5 dolog, ami ahhoz kell, hogy tökéletes párost alkossatok!

1/4 Kompatibilitás-teszt, 2 feltétellel

Szakértők szerint a kémia még nem minden, ha egy kapcsolatról van szó. Azonban ennek hiányát nagyon nehéz leküzdeni, és ugyancsak ez a helyzet akkor, ha az egyik félnél jobban jelen van, mint a másiknál. És ez alatt nem csak szexuális vonzalmat értenek; szintén beletartozik az is, hogyan érzed magad a párod társaságában.

Ahhoz, hogy kiderítsd, mennyire vagytok jó páros, érdemes bevetned egy kis tranzakcióanalitikát. Ez egy 1960-ban kialakított pszichológiai irányzat, amely az utóbbi időben fokozatos fejlődésen ment keresztül. Két alapgondolaton nyugszik: 1.) három úgynevezett "én-helyzetből" kommunikálunk, és 2.) ezek összekapcsolódnak egymással.

2/4 Háromszintű kapcsolat

A három én-helyzet a következő:

  • A szülő-én: ez azt foglalja magában, hogy mit tanítottak neked.
  • A gyermek-én: ez azt jelenti, hogy mit éreztél.
  • A felnőtt-én: ez pedig azt jelképezi, amit megtanultál.

Ha két ember úgymond "kompatibilis" egymással, akkor mindhárom szinten képesek összekapcsolódni egymással. És hogyan derítheted ki, hogy amit tanítottak neked, ahogy éreztél, és amit megtanultál, mennyire egyezik meg a párod én-helyzetével?

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

  • A szülő: Mennyire hasonló az értékrendetek és a véleményetek az élet nagyobb dolgairól?
  • A gyermek: Jól szórakoztok együtt? Képesek vagytok spontán cselekedni? Úgy gondolod, hogy a párod jól néz ki? Szerettek közösen utazgatni?
  • A felnőtt: Mindketten okosnak tartjátok egymást? Jók vagytok a közös problémamegoldásban?
Amikor nem egyeznek a válaszaitok… Kép forrása: sincerelykinsey.com

3/4 Amikor nem egyeznek a válaszaitok…

Minél több kérdést teszel fel magadnak és a párodnak, annál pontosabban tudjátok megállapítani, hogy mennyire illetek össze egymással. Noha a legjobb eredmény, ha minden én-helyzetben megegyezik a véleményetek, időnként megesik, hogy egyes párok kiegészítik egymást.

Lehet, hogy te nyugodtabb típus vagy, míg a barátod igazi kalandor. Szakértők szerint ezzel nincs probléma, egészen addig, míg az egyikőtök bele nem fárad a dologba – így erre fokozottan oda kell figyelnetek. A The Daily Mail egyik cikke szerint az előző kérdések alapján kompatibilis párok kapcsolatában a következő 5 dolognak kell megvalósulnia. 

Egy egészséges kapcsolat összetevői Kép forrása: elitedaily.com

4/4 Egy egészséges kapcsolat összetevői

1. Elköteleződés: Mindketten elköteleztétek magatokat egymás, valamint a kapcsolatotok mellett. Ez A szülő én-helyzetbe tartozik, és a legjobb verzió, ilyenkor ugyanis a felek ugyanolyan mértékben tartják erősnek a kettejük közötti kapcsolatot.

2. Odafigyelés: Egy kompatibilis pár életében mindig nagyon fontos szerepet tölt be maga a kapcsolat, és az, hogy mennyire figyelnek oda egymásra a felek. Ez A felnőtt én-helyzet területe; azt mutatja meg, hogy mennyire helyezitek előtérbe egymás boldogságát, és mennyire tudtatok a korábbi kapcsolataitokból tanulni.

3. Frissesség és fiatalos hozzáállás: Igaz, hogy az öregedés folyamatát nem tudod megállítani, de attól még képes vagy fiatalosan tartani a kapcsolatodat. A gyermeki én-helyzet részeként nagyon fontos, hogy mindig legyen egy kis spontaneitás az életetekben, és nyitottak legyetek az új dolgokra.

4. Humorérzék: Ha képesek vagytok együtt nevetni, az nem csak közelebb vihet titeket egymáshoz, de egyúttal segíthet leküzdeni a feszültséget és a frusztrációt is.

5. Intimitás minden nap: Természetesen nem kell minden nap szeretkeznetek, de az intimitás (egy kedves érintés vagy gesztus) igenis fontos a kötődés szempontjából. Ez egyszerre tartozik A felnőtt és A gyermek én-helyzetbe, mivel ezt nem csak érzed, de egyúttal korábbi kapcsolatokból is megtanulhattad.

Ha a fent említett öt dolog megvan a kapcsolatotokban, és a kérdésekre is hasonlóan válaszoltatok, nincs okod a kételkedésre. Tökéletes párost alkottok, olyan kötődéssel, amelyet csak kevesek tudnak megteremteni maguknak!