Tökéletes páros vagytok? Ebből az elemzésből kiderül!

Írta: ,

Úgy érzed, megtaláltad azt a személyt, aki mellett az egész életed le tudnád élni, de jól jönne egy kis megerősítés abban, hogy biztosan ő az Igazi? Szerencsére ehhez nincs szükséged asztrológiai jelekre, sem órákon át tartó önelemzésre; csak olvasd el a cikkünket és nézd meg, hogy nálatok is megvan-e az az 5 dolog, ami ahhoz kell, hogy tökéletes párost alkossatok!

Szakértők szerint a kémia még nem minden, ha egy kapcsolatról van szó. Azonban ennek hiányát nagyon nehéz leküzdeni, és ugyancsak ez a helyzet akkor, ha az egyik félnél jobban jelen van, mint a másiknál. És ez alatt nem csak szexuális vonzalmat értenek; szintén beletartozik az is, hogyan érzed magad a párod társaságában.

Ahhoz, hogy kiderítsd, mennyire vagytok jó páros, érdemes bevetned egy kis tranzakcióanalitikát. Ez egy 1960-ban kialakított pszichológiai irányzat, amely az utóbbi időben fokozatos fejlődésen ment keresztül. Két alapgondolaton nyugszik: 1.) három úgynevezett "én-helyzetből" kommunikálunk, és 2.) ezek összekapcsolódnak egymással.

A három én-helyzet a következő:

  • A szülő-én: ez azt foglalja magában, hogy mit tanítottak neked.
  • A gyermek-én: ez azt jelenti, hogy mit éreztél.
  • A felnőtt-én: ez pedig azt jelképezi, amit megtanultál.

Ha két ember úgymond "kompatibilis" egymással, akkor mindhárom szinten képesek összekapcsolódni egymással. És hogyan derítheted ki, hogy amit tanítottak neked, ahogy éreztél, és amit megtanultál, mennyire egyezik meg a párod én-helyzetével?

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

  • A szülő: Mennyire hasonló az értékrendetek és a véleményetek az élet nagyobb dolgairól?
  • A gyermek: Jól szórakoztok együtt? Képesek vagytok spontán cselekedni? Úgy gondolod, hogy a párod jól néz ki? Szerettek közösen utazgatni?
  • A felnőtt: Mindketten okosnak tartjátok egymást? Jók vagytok a közös problémamegoldásban?