5 egyszerű módszer, hogy hamar tönkretegyél egy tökéletes párkapcsolatot

Zabolai Margit
Írta: ,
5 egyszerű módszer, hogy hamar tönkretegyél egy tökéletes párkapcsolatot

Kép forrása: nenetus/depositphotos.com

Emlékszel még a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? című filmre? Most némileg komolyabbra fordítjuk a szót, de a téma marad! Dr. Susan Krauss Whitbourne pszichológus szerint az alábbi öt viselkedésmód például garantáltan ahhoz vezet, hogy a legtökéletesebbnek látszó párkapcsolat is zátonyra fut.

Nyomás Kép forrása: nenetus/depositphotos.com

Jó esetben az ember fejlődik. Jó esetben egy kapcsolatban is mindenki fejlődik, tanul, előnyére változik, de a pszichológus szerint, ha azt várod a partneredtől, hogy a te standardodhoz, elvárásaidhoz fog felnőni ahelyett, hogy a saját magával szemben támasztott elvárásoknak igyekezne megfelelni, akkor az csak csalódottságot és keserűséget szül.

Ha az elképzeléseid arról, hogy a párodnak mit kellene tennie, vagy milyennek kellene lennie, nagyon mások, mint amiket ő vár el saját magától, akkor lehet, hogy egy ideig megpróbál majd megfelelni neked, de hosszú távon ez mindenképpen konfliktushoz fog vezetni.

A bizalom megsértése Kép forrása: nenetus/depositphotos.com

Lehet, hogy közhely, de annál nagyobb igazság, hogy egy kapcsolat a kölcsönös bizalomra épül.

Ha ezt valaki megsérti, akkor nagyon kicsi az esélye annak, hogy hosszabb távon is működni fog a párkapcsolat.

A pszichológus szerint ehhez nincs is feltétlenül szükség egy olyan szélsőséges ballépésre, mint például a megcsalás, elég, ha az egyik fél azt érzi, hogy a partnere a saját sikereit és pillanatnyi vágyait fontosabbnak tartja, mint mondjuk a kapcsolatuk védelmét.

Ha azt érezzük, hogy valaki bármikor a busz alá lökne minket, csak hogy ő felszállhasson, akkor nem valószínű, hogy tündérmeseként ér révbe az a kapcsolat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!