Tippek, hogy visszacsempészd a romantikát a kapcsolatotokba

Írta: ,

A romantika rövid- és hosszútávon is meghatározza a kapcsolatotok milyenségét. Egyesek szerint teljesen felesleges túlságosan is érzelgősre venni a figurát, pedig valójában ez nagyon is sokat segíthet a viszony elmélyítésén.

Vegyétek komolyan az évfordulókat, ünnepnapokat

1/6 Vegyétek komolyan az évfordulókat, ünnepnapokat

Sokan értelmetlennek vélik az évfordulók és az ünnepnapok megtartását, pedig az igazság az, hogy ezek egyáltalán nem feleslegesek.

Egyrészt minden egyes perc, amit magatokra és a kapcsolatotokra áldoztok, kifizetődő, másrészt az ilyen alkalmak megfelelőek arra, hogy átértékeljétek a viszonyotokat.

Persze, ehhez az kell, hogy a romantikus program ne csak felületes, egyfajta kötelező időtöltés legyen, hanem valóban mély és tartalmas.

Példának okáért egy ilyen alkalmi randevún egész nyugodtan átbeszélhetitek az esetlegesen zavaró tényezőket, miközben kiemelitek a valóban fontos dolgokat.

Így új erővel és tiszta lappal vághattok neki a következő időszaknak, ami jó néhány hétre garantáltan megalapozza a romantikát a kapcsolatotokban.

Lepjétek meg egymást ok nélkül

2/6 Lepjétek meg egymást ok nélkül

A spontaneitás egy igen lényeges pontja a tartalmas kapcsolatoknak, hiszen annál boldogabbak lesztek, minél rugalmasabban álltok az élethez.

Ez nem csupán a hétköznapok során segíthet igazán sokat, hanem a problémák megoldásában is rengeteget jelenthet, ráadásul a romantika szempontjából sem utolsó.

Mindenki imádja az apró figyelmességeket, amikről akkor sem szabad lemondani, ha már évek óta együtt éltek. 

Egy kedves üzenet napközben, egy elrejtett csoki a zsebben, vagy egy tükörre rajzolt szívecske, és máris csodásan telik a szerelmed napja.

Bár az évfordulók, ünnepnapok hasonlóképpen fontosak, a spontán, ok nélküli meglepetések azok, amik igazán könnyedén visszacsempészik a romantikát a szürke hétköznapokba. 

Minden hétre szervezettek programot

3/6 Minden hétre szervezettek programot

A romantika hosszú távú fenntartásában kulcsfontosságú, hogy ne teljen el nap a másikra való figyelés nélkül.

Ezt érdemes fokozni azzal, hogy minden hétre terveztek legalább egyszer valamilyen közös programot. Mindez sokszor nem is olyan könnyen kivitelezhető, hiszen a sok munka és a gyerekek mellett meglehetősen nehéz több órára elszakadni.

Persze ,minden csak akarás és szervezés kérdése, márpedig hetente egyszer kell, hogy ennyire fontos legyen a kapcsolatotok.

Ne gondoljatok őrült nagy dolgokra, sokszor elég egy forró kávé, vagy egy szelet sütemény a cukrászdában, esetleg egy mozi, előadás, ha jobban ráértek.

A lényeg, hogy továbbra is szerezzetek közösen élményeket, és legyen rá alkalmatok, hogy csak és kizárólag egymásra figyelhessetek.

Ne lógjatok folyton együtt

4/6 Ne lógjatok folyton együtt

Fontos tisztába kerülni azzal, hogy nem akkor lesztek a legboldogabbak, ha állandóan együtt töltitek a szabadidőtöket.

Bár ez némileg ellentmond az előbbieknek, a legtöbb kapcsolatnak kifejezetten jót tesz, ha a felek néhány napot külön töltenek, esetleg a felszabaduló óráik egy jelentős részét saját magukra, vagy barátaikra fordítják.

Igaz, hogy rettentően lényegesek a közös tapasztalatok, az is biztos, hogy a másik hiánya csak akkor jelentkezik, ha az illető nincs folyton mellettünk.

További nagy előny, hogy ha rendszeresen hagytok szabad teret egymásnak, akkor jóval nagyobb szeretettel és türelemmel tudtok majd a másik felé fordulni.

Ez garantálja a tartalmasabb programokat, a nagyobb odafigyelést és a felpezsdített érzelmeket egyaránt.

Tartsátok meg a vonzalmat

5/6 Tartsátok meg a vonzalmat

Erről a témáról már sokszor esett szó, de sajnos manapság úgy tűnik, még mindig nem lehet elégszer kiemelni, mennyire lényeges a vonzalom megőrzése.

Nem csupán a nők hagyják el magukat túl gyakran, a férfiak jelentős részére is jellemző egyfajta külső-belső igénytelenség a komoly kapcsolatok derekán.

Márpedig, ha a vonzalom elvész, akkor csak a gazdasági, érzelmi alap marad meg a családban, s legfeljebb a baráti viszony őrződik hosszú távon.

Egy szó, mint száz, mindkét félnek tennie kell azért, hogy a másik továbbra is örömmel és büszkeséggel jelenhessen meg a társaságában.

Az sem utolsó szempont, ha ez a fajta vonzalom nem csak a társasági megjelenésre vonatkozik, hanem otthon, a négy fal között (főleg a hálószobában) is sokáig jelen van.

Bókoljatok gyakran

6/6 Bókoljatok gyakran

A bókolást illetően ugyancsak kettőn áll a vásár, de idővel mindenki hajlamos megfeledkezni erről az egyébként nagyon is lényeges dologról.

Tény, hogy a tettek sokkal többet számítanak, de azért az átlagember szereti hallani, hogy még mindig csinos, csábító és továbbra is főnyereménynek bizonyul.

Oda-vissza érvényes ez, és igazából semeddig sem tart naponta legalább egy bókot, dicséretet elereszteni.

Jó, ha semmit sem veszünk természetesnek a kapcsolatunkban. Sem azt, hogy a másik mellettünk van, sem azt, hogy milyen nagyszerűen végzi a viszony érdekében a dolgát.

Mert bizony ahhoz, hogy egy kapcsolat működőképes legyen, nagyon sok energiát és időt bele kell fektetni, márpedig ha valamit, akkor legalább egy bókot megérdemel az erőfeszítés.