5 ok, amiért nem is olyan rossz tinderezni

Írta: ,

Az alkalmazás, amit már mindannyian többször letöltöttünk a telefonunkra, aztán ugyanannyiszor töröltük is. Az alkalmazás, melynél többször húzzuk balra az ujjunkat, mint jobbra, és ahol borító alapján ítéljük meg a könyvet. Rengeteg rosszat hallunk róla nap mint nap, de arról senki nem beszél, miért is jó az online randi appra regisztrálni. Mi összeszedtük ezeket az érveket, hogy bátran ismerkedhess – online is.

1/5 Könnyebben döntesz

Sokan elképesztően felszínesnek tartják, hogy profilkép alapján osztályozzuk egymást és döntünk arról, egyáltalán megadjuk-e az esélyét annak, hogy összejöjjön az a bizonyos match. De legyünk őszinték, és hagyjuk azt a dumát, hogy a „külső nem minden”. Igazából mindenki tudja, hogy ez hülyeség, hiszen az alapvető vonzalomhoz elengedhetetlen!

Ezért ne érzed magad kellemetlenül, hogy külső alapján ítélsz. Ha nem mozdul el jobbra az ujjad addig, amíg Hugh Jackman hasonmásába nem botlasz, semmi gond. Te is a legjobbat érdemled, ráadásul a való életben is ugyanígy dönt mindenki! Az egyetlen különbség, hogy itt megvan a lehetőséged kiválasztani a számodra (első látásra) legmegfelelőbbet. Miért ne tennéd?!

Időt spórolsz Kép forrása: unsplash

2/5 Időt spórolsz

Ha az álompasi is jobbra húzta a te profilképed, akkor jöhet az újabb kör, és elkezdhettek beszélgetni. Miközben intézed a napi teendőid, könnyen elcseveghetsz bárkivel, bármiről.

Hogy ez miért szuper? Mert abból, hogy mennyire ír helyesen, milyen a szókincse, milyen gyakran vagy éppen ritkán ír, rengeteg dolgot leszűrhetsz. Abból is, hogy mennyire avat be a privát dolgaiba egy kvázi idegent, vagy hogy csak a legegyszerűbb példát hozzam elő, van-e közös témátok.

Ezek a dolgok több mint elegendőek ahhoz, hogy meglegyen az első benyomás és eldöntsd, a pasi megér-e egy igazi randit. Durván hangzik? Lehet. Viszont sok időt megspóroltál magadnak azzal, hogy nem kellett végigülnöd egy vagy több kellemetlen találkozót arra várva, hogy majd csak kialakul valami, vagy hogy lesz ez még jobb is...

Szuper kapcsolatokra tehetsz szert Kép forrása: unsplash

3/5 Szuper kapcsolatokra tehetsz szert

És természetesen nem az üzletiekre gondolok, hanem emberi és baráti kapcsolatokra! Ugyanis miért ne lehetne tele a Tinder sok jó fej és helyes pasival, akivel csak úgy el lehet ütni az időt? Tapasztalatból mondhatom, hogy van ilyen, bár ez a mentalitás és lazaság inkább a külföldiekre jellemző. Ezért ne húzd rögtön balra azt, akiről azt feltételezed, hogy nincs értelme megismerni, mondván, pár nap múlva úgyis elutazik. Abból, hogy megmutatod valakinek a várost és esztek egy finom gulyáslevest, még senkinek sem lett baja. Ha pedig nem az ő személyében talál rád a szerelem, simán lehet belőle barátság, vagy kérheted a segítségét bármiben, ha te utaznál az ő hazájába.Rengeteg érdekes ember használja az appot ismerkedésre is – a szó szoros értelmében, tehát nem szexre gondolunk –, ezért ne félj attól, hogy valakivel eltölts egy jó hangulatú, laza délutánt!

Potenciális barátnő-jelölt vagy azonnal Kép forrása: unsplash

4/5 Potenciális barátnő-jelölt vagy azonnal

Egy randialkalmazáson vagy jelen, tehát (feltehetően) párt keresel magadnak, mint ugyanazok az emberek, akiket neked is feldob az app. Ha a villamoson egymásra mosolyogtok egy helyes pasival, sokkal kisebb az esély arra, hogy végül megszólítson és legyen a dologból valami.

Hiszen honnan is tudhatná, van-e barátod, vagy nyitott vagy-e egy párkapcsolatra? Erre egy mosoly nem elég, viszont egy azonos platform igen – azonnal átugorhattok pár kellemetlen kérdést, ezáltal sokkal kötetlenebb az egész ismerkedés. Ha pedig zavar, hogy a Tinderen mindenki csak azt akarja, nyugodtan írd bele a bemutatkozásodba pár szóban frappánsan, hogy te nem azért vagy itt. Én kipróbáltam, és a tapasztalat az, hogy a match-ek száma megcsappant, viszont azokkal, akik mégis jobbra húzták a képem, sokkal tartalmasabb beszélgetések alakultak ki, mint előtte.

5/5 Konklúzió

Mindenki maga dönti el, melyik tábort szeretné erősíteni. Azt, amelyik az online ismerkedés ellen van, vagy azt, amelyik mellette teszi le a voksát. Egy dolog azonban tény: ezek a randi appok olyan lehetőségeket is elénk tárnak, amikbe egyébként nem biztos, hogy belebotlanánk.

És mi a helyzet a modern kori tündérmesékkel? Nos, én úgy gondolom, hogy ez nem attól függ, hogy az „online” vagy az „offline” módot választom-e. Sokkal inkább attól, hogy hiszem, egyszer én is belebotlok a nagy Ő-be, az pedig édes mindegy, milyen módon hoz össze vele a sors.

Te hogy vagy vele?