5 tévhit a férfiakról – a férfiak szerint –, amit a nők igaznak hisznek

Szőke Angéla
Írta: , Frissítve:
5 tévhit a férfiakról – a férfiak szerint –, amit a nők igaznak hisznek

Kép forrása: unsplash.com

Egy házibuliban hallottam egy fiút és egy lányt vitatkozni arról, hogy a nemek milyen tévhitekben élnek egymással kapcsolatban. A vita heves volt, de barátságos, így egyre többen csatlakoztak hozzá a társaságból. A srácok jó pár – szerintük – durva félreértést tisztáztak aznap este és megmondom őszintén, egy pár dologban a végén igazat is adtam nekik. Szerinted melyik jogos az alábbi öt tévhitből?

1. A férfiakat csak a szex érdekli

Nyilván érdekli őket, de korántsem kizárólagosan. Azt mondják, igenis fontosak számukra a mély emberi kapcsolatok. Még akkor is, ha esetleg csak „barátság extrákkal” a felállás, a férfiak állítják, hogy törekszenek arra, hogy valamilyen szinten azért legyen benne érzelem.

Közel sem olyan felszínesek, mint gondolnánk, valami kell nekik is a puszta testi vonzódáson kívül.

Szerintük csak azért, mert valaki jól néz ki, még nem fognak összejönni vele, mert ha a lány személyisége nem fogja meg őket, egyből kiábrándulnak.

2. Nem érzékenyek

A férfiakat kiskoruktól kezdve arra nevelik, hogy ne mutassák ki érzelmeiket. Ahogy a kislányokat nem engedik fára mászni és sarazni a szüleik, mondván, ne koszolják össze a szép ruhájukat, úgy a fiúkat nem engedik elérzékenyülni és sírni, mert az náluk a gyengeség jele. A lányok legyenek szépek és kedvesek, a fiúk pedig ügyesek és erősek, ezek a mai napig a nemi sztereotípiák. A férfiak emiatt hajlamosak elnyomni és magukban tartani érzelmeiket, amiket sokszor még a legjobb barátaikkal is szégyellnek megosztani. Pedig nekik is vannak érzéseik, csak jobban elrejtik őket.

3. Nem akarnak elköteleződni

A fiatal, éretlen fiúk valóban nem vágynak minden esetben a monogámiára, de egy férfi, akinek benőtt a feje lágya, igenis vágyik a kizárólagos, hosszú távú kapcsolatra.

A titok – elmondásuk szerint – abban rejlik, hogy nem szabad őket túl korán nyomás alá helyezni, hanem hagyni kell nekik időt arra, hogy ők maguk jöjjenek rá, hogy komoly a kapcsolat.

A nők hajlamosak arra, hogy már az első randi után az esküvőt tervezgessék és a születendő gyerekek neveit is kitalálják, de el kell fogadnunk, hogy a férfiaknak ez lassabban megy. A kérésük tehát az, hogy ne erőltessük rájuk a totális elköteleződés súlyát már az elején.

4. Mindig ők szeretnének kezdeményezni

Ha találkozol egy olyan férfival, akinek meggyőződése, hogy az első lépést mindig nekik kell megtenni, világosítsd fel, hogy nem a középkorban élünk. Szerencsére ma már ez az ósdi szabály nincs kőbe vésve és a fiúk nemcsak elfogadják, ha a nő nyit feléjük először, hanem sokszor kifejezetten értékelik. A férfiak és a nők kommunikációja merőben különbözik, így sok esetben nem veszik azokat a – szerintünk egyértelmű, szerintük rejtett és kódolt – jelzéseket, amit a hölgyek feléjük küldenek.

5. Csak a külső számít

Azt nem vitatták a srácok, hogy sok férfi van, akinek sajnos túl fontosak a külsőségek, de valljuk be, azért nekünk, nőknek sem mindegy az első benyomás. A fiúk közül többen is felidéztek olyan barátnőket, akik nem feltétlenül voltak az „eseteik”, mégis beléjük szerettek a humoruk, nevetésük, vagy egyszerűen a személyiségük alapján. Tehát a külső fontos, de közel sem olyan jelentős számukra, mint ahogy gondoljuk.

Kép forrása: unsplash.com