Tényleg mindenki hazudik a neten?

Kerekes Vivien
Írta: ,
Tényleg mindenki hazudik a neten?

Őszintén, veled hányszor fordult elő, hogy egy kicsit füllentettél a neten? Egy jól beállított fotóval, esetleg online ismerkedés közben olyat mondtál, ami azért nem teljesen igaz. A virtuális világban könnyű megcsúszni az igazság vékonyka peremén, de vajon tényleg mindenki hazudik a neten? Egy felmérés most utánajárt!

Bárki ülhet a gép előtt

Mindenki hallotta már azt a kifejezést, hogy az internet a hazugságok hálója.

Hogy az emberek bármilyen álarcot felvehetnek a monitor előtt ülve, nekünk pedig fogalmunk sincs arról, mennyire őszinte a viselkedésük.

De mielőtt bizalmatlanná válnál, és elkönyvelnéd magadban, hogy a neten mindenki hazudik, megsúgjuk: igen, a füllentés nem ritka jelenség, de legtöbbször csak apró dolgokra korlátozódik.

Hol vagyunk a legőszintébbek? Kép forrása: brit.co

Egy netes hazugságokkal foglalkozó felmérésben közel 300 embert kérdeztek meg arról, mennyire őszinték az online világban (1-től 5-ig terjedő skálán), és mennyire vélik igaznak azt, amit mások mondanak nekik.

Négy különböző területre korlátozódott a kutatás: közösségi oldalak, randizós weboldalak, névtelen csetszobák és erotikus csetszobák.

Az eredmények pedig megmutatták, hogy az emberek leginkább a Facebookhoz hasonló platformokon és az ismerkedős website-okon a legőszintébbek.