5 megállapítás, ami minden mániákus félrelépőre igaz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 megállapítás, ami minden mániákus félrelépőre igaz

Talán könnyebben feldolgozod a megcsalást, ha megérted, hogyan viselkednek, és milyen rossz tulajdonságokkal rendelkeznek azok, akik szinte hivatásszerűen űzik ezt az életmódot. Bármennyire is fáj most a szíved, a mániákus félrelépőket leginkább csak sajnálni lehet értéktelen szerelmi életük és hozzáállásuk miatt…

Félnek feloldódni egy kapcsolatban Kép forrása: m.mylove.ru

A férfiak gyakran nehezebben dolgozzák fel a csalódásaikat, egyszerűen azért, mert nem hajlandóak beszélni róluk. Ez sajnos sokszor már gyerekkorban kialakul, amikor a szülők belenevelik a kisfiúkba, hogy sírni lányos dolog, és egyébként is, egy igazi férfi nem nyavalyog.

Nos, ennek gyakran az az eredménye, hogy a felnőtt férfiak képtelenek feldolgozni sérelmeiket, ha egyszer csalódnak és elveszítik bizalmukat, akkor azt az egész női nemre kivetítik. Csalnak, mielőtt őket csalhatnák meg, szakítanak, mielőtt velük szakítanának. Ennek persze megvan a maga szívszorító végkimenetele: sok, akár életre szóló szerelemből szállnak ki még mélyebb sebekkel, és persze maguk után is jó adag fájdalmat hagynak.

Hajtja őket az adrenalin Kép forrása: bloglovin.com

Vagy a vérük, vagy csak az, hogy egyszerűen férfiak – mindegy, mire fogjuk, a lényeg, hogy az állítólagosan erősebbik nem „másként van összerakva”. Sokan evolúciós okokra fogják a félrelépést, hiszen cáfolhatatlan tény, hogy a legtöbb fajnál a hímek nem éppen monogámok.

Azonban ma már meglehetősen ósdinak hat ez a megállapítás, hiszen egyrészt emberek vagyunk, akik – állítólag – irányítani tudják tetteiket, másrészt pedig a szociológusok már rég rácáfoltak arra, hogy ez az alapelv manapság is beváltaná a hozzá fűzött reményeket. Igaz, napjainkban már nem feltétlenül a túlélés számít, de az utódok szempontjából a család egysége sokkal fontosabb, minthogy a férfiak minél több nőt termékenyítsenek meg.