5 tény a szerelemről, amiről már tudnod kellene

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 tény a szerelemről, amiről már tudnod kellene

Kép forrása: India Earl Photography

Már a legelső találkozásnál fontos szerepet játszanak bizonyos pszichológiai tényezők abban, hogy mennyire kerültök egy hullámhosszra a randi partnereddel. És ezek bizony az egész párkapcsolaton átívelnek, még idősebb korotokban is megfigyelhetőek. Most összegyűjtöttünk néhány igazán érdekes tényt a szerelem ránk gyakorolt hatásairól!

A párok külseje 25 év után egyre hasonlóbbá válik Kép forrása: lifeisrozie.com

Neked feltűnt már, hogy azok a párok, akik évtizedek óta együtt élnek, mennyire hasonlítanak egymásra?

És most nem a belső tulajdonságokra gondolunk, hanem valami egészen másra; a megjelenésre.

Egy kutatás során kiderült, hogy például egy 25 éve tartó házasságban a felek külseje sokkal hasonlóbban néz ki, mint a kapcsolat legelején.

És hogy mi lehet ennek az oka? Szakértők szerint a megegyező étrend és környezet válthatja ki ezt, de bizonyos mértékig az is közrejátszhat, hogy mennyire értik meg egymás lelki problémáit.

A pirospozsgás arc sokkal vonzóbbnak tűnik Kép forrása: modwedding.com

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a rózsás arc egyszerre tükrözi az egészséget és a nőiességet, de úgy tűnik, hogy ennél is fontosabb szerepet tölt be az életünkben.

Brit kutatók szerint mostantól nem kell szégyellned, ha elpirulsz egy bók hallatán, ugyanis bebizonyították, hogy a férfiak ezt kifejezetten vonzónak találják – ez pedig valószínűleg a génekbe van kódolva.

A fakó, sápadt arcot az emberek automatikusan a betegségekkel azonosítják, amit tudat alatt kevésbé érzékelnek csábítónak.

Úgyhogy mostantól ne fordulj el, ha érzed, hogy vörösödik az arcod; ehelyett tekints rá úgy, mint a hódítás egyik fegyverére!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!