5 téma, amit illetlenség neten megbeszélni: sokan mégis megteszik

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 téma, amit illetlenség neten megbeszélni: sokan mégis megteszik

Kép forrása: unsplash

Manapság nem ritka, hogy az emberek online ismerkednek, főleg nem azóta, hogy a közösségi oldalakon már szinte mindenki fenn van. De milyen témákat érdemes mellőznöd akkor, ha így találtatok egymásra, és szépen alakulnak köztetek a dolgok?

 „Úgy tűnik, nagyon fontos neked a testépítés” Kép forrása: bernardbodo/Depositphotos

Vagy bármi más…

Két nagy probléma adódhat az ilyesfajta kijelentésekkel: egyrészt valóban kijelentések, tehát legfeljebb igennel, vagy nemmel lehet rájuk válaszolni, így megakasztják a gördülékeny kommunikációt, gátolják a beszélgetést. Másrészt kicsit negatívvá is tehetik a társalgást, különösen, ha nem küldesz melléjük hangulatjelet. Egy-egy ilyen kijelentő mondat sértésnek, kötekedésnek hathat, és ellenséges fellépéssel számolhatsz még akkor is, ha semmi bántó szándékod nem volt.

Szóval, ha valamit megjegyzel, akkor kommunikáld egyértelműen, hogy ez neked tetszik, szimpatikus, jó ötletnek tartod, de ha van rá mód, inkább kérdezz! Ezzel extra pluszpontot is szerzel, hiszen mesélhet magáról, fontosnak érezheti a jelenlétét az életedben.

Tudjuk, hogy a világ nem tökéletes, de ha egy olyan oldalon vagy fenn, ami egyértelműen párkapcsolat keresésre, nem pedig kalandozásra épít, akkor nem feltétlenül kellene az ex-témát az elsők között bedobnod. Alaphangon feltételezni kellene a másikról, hogy nem azért van társkeresőn, vagy nem azért ismerkedik, mert az exébe szerelmes, vagy jelenleg is van valakije.

Tény, hogy akadnak ilyen pasik, de ők kérdésre sem feltétlenül fognak igazat mondani, akkor meg minek feszegetni az egészet? Természetesen nem arról van szó, hogy ez tökéletesen tabutéma, és ha adja magát a beszélgetés, akkor sem kérdezhetsz rá, de semmiképpen se dobd be ezt a kérdést túl korán, és jobban teszed azt is, ha inkább élőben érdeklődsz. Ennek megvan az az előnye is, hogy figyelheted a metakommunikációs jeleket, és nem csak egy smiley után kell levonnod a következtetéseket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!