5 téma, amit illetlenség chat-en megbeszélni: sokan mégis megteszik

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 téma, amit illetlenség chat-en megbeszélni: sokan mégis megteszik

Kép forrása: unsplash

Manapság nem ritka, hogy az emberek online ismerkednek, főleg nem azóta, hogy a közösségi oldalakon már szinte mindenki fenn van. De milyen témákat érdemes mellőznöd akkor, ha így találtatok egymásra, és szépen alakulnak köztetek a dolgok?

 „Úgy tűnik, nagyon fontos neked a testépítés” Kép forrása: bernardbodo/Depositphotos

Vagy bármi más…

Két nagy probléma adódhat az ilyesfajta kijelentésekkel: egyrészt valóban kijelentések, tehát legfeljebb igennel, vagy nemmel lehet rájuk válaszolni, így megakasztják a gördülékeny kommunikációt, gátolják a beszélgetést. Másrészt kicsit negatívvá is tehetik a társalgást, különösen, ha nem küldesz melléjük hangulatjelet. Egy-egy ilyen kijelentő mondat sértésnek, kötekedésnek hathat, és ellenséges fellépéssel számolhatsz még akkor is, ha semmi bántó szándékod nem volt.

Szóval, ha valamit megjegyzel, akkor kommunikáld egyértelműen, hogy ez neked tetszik, szimpatikus, jó ötletnek tartod, de ha van rá mód, inkább kérdezz! Ezzel extra pluszpontot is szerzel, hiszen mesélhet magáról, fontosnak érezheti a jelenlétét az életedben.

„Akkor elmegyünk végre randira?” Kép forrása: guruxox/Depositphotos

Természetesen nem aranyszabály, hogy csak és kizárólag a férfiak kezdeményezhetnek, de nem feltétlenül jó ötlet bedobni a randit, különösen nem akkor, ha még csak néhány napja dumáltok. Sajnos előfordulhat, hogy ez az egyszerű kijelentés rossz irányba tereli a bimbózó kapcsolatotokat, mert a férfi úgy érezheti, kivetted a kezéből az irányítást, ami tudat alatt is nagyon rosszul esik neki.

Ráadásul így annak a bizonyos vadászösztönnek is garantáltan búcsút inthetsz, ami szintén nem túl jó pluszpont.

Ha egy férfi randizni akar veled, akkor el fog hívni, ebben biztos lehetsz. Ha nem teszi meg, akkor jó eséllyel arról van szó, hogy nem tetszel neki, vagy nem kommunikálod egyértelműen, hogy hasonlóan érzel. Ha utóbbi kizárható, akkor jobban teszed, ha inkább visszavonulót fújsz.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba