Te is képtelen vagy szakítani? Indokok, amikkel csak halogatod a végleges döntést

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem mindenkinek megy könnyen a szakítás, ez tény. De vannak, akik már valóban egészségtelen szinten űzik a párkapcsolati problémák elodázását, és akár éveket is élnek egy olyan kapcsolatban, aminek egyértelműen nincs jövője. Te milyen indokokkal halogatod a szakítást?

„Mert nem akarom nagyon megbántani” Kép forrása: stephaniesunderland.com

Ha a szakítást nem valamilyen egyértelmű ok váltja ki, akkor általában szimplán az elhidegülés, eltávolodás a probléma, esetleg az, hogy rájössz, hosszútávon ez az egész úgysem fog működni. Ekkor nem múlnak el teljesen az érzelmek, csupán átalakulnak, és inkább barátivá szelídülnek.

Ezzel az a hatalmas probléma, hogy továbbra is szereted, tiszteled a másikat, így semmiképpen sem akarod megbántani – márpedig erre nagy esély van, ha ő szerelmes.

De gondolj csak bele: megbántod azzal is, ha hazudsz neki, mert bizony így folytatni egy kapcsolatot hazugság. Azzal is megbántod, ha addig húzod az egészet, mígnem találsz valakit, aki miatt lesz erőd otthagyni… Addig jó pontot tenni a dolgok végére, ameddig nincs más ok a háttérben.

 „Mert félek attól, mi lesz” Kép forrása: gauyo.tumblr.com

Akár kapcsolatfüggő vagy, akár csak arról van szó, hogy az élet úgy hozta, szinte sosem voltál egyedül, érthető, hogy félsz az egyedülléttől. Pedig nem is olyan rossz dolog egy kicsit csak magaddal foglalkozni!

Persze nem annak tükrében, hogy közel lenne a családalapítás ideje, vagy, hogy teljesen összefonódott az életetek anyagiak terén.

Mégis, ha megszületett benned a döntés, mely szerint nem ő az, akivel le tudnád élni az életedet, minden nappal fájdalmasabb lesz a nagy lépés megtétele.

Ez valóban sokkal nehezebb, mint ugyanúgy folytatni mindent, ahogy eddig, de előbb-utóbb úgyis szakítás lesz a dolgok vége. Ha nem te szakítasz, akkor szakít majd ő, nyilván érzi, hogy nem stimmelnek a dolgaitok. A kérdés csak az: meddig akarsz várni?

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019