Te is képtelen vagy szakítani? Indokok, amikkel csak halogatod a végleges döntést

Írta: ,

Nem mindenkinek megy könnyen a szakítás, ez tény. De vannak, akik már valóban egészségtelen szinten űzik a párkapcsolati problémák elodázását, és akár éveket is élnek egy olyan kapcsolatban, aminek egyértelműen nincs jövője. Te milyen indokokkal halogatod a szakítást?

„Mert nem akarom nagyon megbántani” Kép forrása: stephaniesunderland.com

1/4 „Mert nem akarom nagyon megbántani”

Ha a szakítást nem valamilyen egyértelmű ok váltja ki, akkor általában szimplán az elhidegülés, eltávolodás a probléma, esetleg az, hogy rájössz, hosszútávon ez az egész úgysem fog működni. Ekkor nem múlnak el teljesen az érzelmek, csupán átalakulnak, és inkább barátivá szelídülnek.

Ezzel az a hatalmas probléma, hogy továbbra is szereted, tiszteled a másikat, így semmiképpen sem akarod megbántani – márpedig erre nagy esély van, ha ő szerelmes.

De gondolj csak bele: megbántod azzal is, ha hazudsz neki, mert bizony így folytatni egy kapcsolatot hazugság. Azzal is megbántod, ha addig húzod az egészet, mígnem találsz valakit, aki miatt lesz erőd otthagyni… Addig jó pontot tenni a dolgok végére, ameddig nincs más ok a háttérben.

 „Mert félek attól, mi lesz” Kép forrása: gauyo.tumblr.com

2/4 „Mert félek attól, mi lesz”

Akár kapcsolatfüggő vagy, akár csak arról van szó, hogy az élet úgy hozta, szinte sosem voltál egyedül, érthető, hogy félsz az egyedülléttől. Pedig nem is olyan rossz dolog egy kicsit csak magaddal foglalkozni!

Persze nem annak tükrében, hogy közel lenne a családalapítás ideje, vagy, hogy teljesen összefonódott az életetek anyagiak terén.

Mégis, ha megszületett benned a döntés, mely szerint nem ő az, akivel le tudnád élni az életedet, minden nappal fájdalmasabb lesz a nagy lépés megtétele.

Ez valóban sokkal nehezebb, mint ugyanúgy folytatni mindent, ahogy eddig, de előbb-utóbb úgyis szakítás lesz a dolgok vége. Ha nem te szakítasz, akkor szakít majd ő, nyilván érzi, hogy nem stimmelnek a dolgaitok. A kérdés csak az: meddig akarsz várni?

„Mert most nem alkalmas” Kép forrása: greenorc.com

3/4 „Mert most nem alkalmas”

Hozhat az élet olyan helyzeteket, amikor az ember padlóra kerül. Ez lehet családi, magánéleti gond, anyagi nehézség, vagy akár munkahelyi probléma, teljesen egyénfüggő.

Az azonban minden esetben igaz, hogy egy ilyen hullámvölgy megvisel mindenkit, és hát hova máshova fordulhatnánk vigaszért, mint a szeretteinkhez? Na, ilyenkor főleg nem hiányzik, hogy a szerelmünk a szakításon törje a fejét.

Jó, ha te sem ilyen problémás időszakra tervezed a szakítást, de a végletekig nem lehet húzni azt, ami egyébként halaszthatatlan.

Minden élethelyzetben akadnak nehézségek, nem foghatod folyton egy új problémára, most éppen miért nem szakítasz. Egyszeri, és egyedi alkalom rendben van, de a második már nincs!

4/4 „Mert még szeretem”

Akivel leéltél néhány évet, vagy akár csak néhány tartalmas hónapot, azt érthető, hogy szereted. Ez – jó eséllyel – nem is fog még változni egy darabig. Sőt, ha igazán mázlista vagy, egész életedben szívesen emlékezel majd erre a kapcsolatra.

Ugyanakkor tény és való, hogy ha már elkezdtél gondolkozni a szakításon, akkor vagy nem vagy már szerelmes, vagy olyan problémáitok vannak, amik sürgősen megoldásra szorulnak.

Egy kapcsolat működtetéséhez valóban szerelem szükséges, ami persze idővel némileg inkább a szeretetre hasonlít, de a vonzalom ezektől függetlenül is megmarad.

Egy szó, mint száz, az nem ok a maradásra, hogy szereted, ha nem tartjátok egymást annak a nőnek és férfinak, akivel szívesen megöregednétek.