Te hogy veszekszel? Aranyszabályok, amiket kevesen tartunk be

Fodor Veronika
Írta: ,

Még a legjobb kapcsolatokban is vannak konfliktusok, ami teljesen természetes, ha két ember együtt él. A titok a konfliktuskezelési módszerekben van, mert vannak olyan viták, amelyek mérgezik a párkapcsolatot, de léteznek olyanok is, amelyek építő jellegűek. Vállald fel önmagad és ne kerüld el a konfliktusokat, csak tartsd be vita közben az aranyszabályokat!

Otthon, a béke szigete Kép forrása: blog.urbanoutfitters.com

Veled is biztosan előfordult már, hogy hazavitted a munkahelyi stresszt, és azon töltötted ki a dühödet, aki a legkevésbé tehetett a történtekről. Persze, könnyű azt mondani, hogy ezzel minél előbb hagyj fel, de ha neked szükséged van arra, hogy időközönként kidühöngd magad, akkor nyugodtan tedd meg – csak ne az otthonotokban. Figyelj arra, hogy ezt a helyet őrizzétek meg a béke szigetének. Munka után jó stresszlevezetés az edzés, vagy ha verbálisan kell kiadnod magadból, akkor találkozz valamelyik barátnőddel, akinek kiöntheted a lelked.

Ez nem azt jelenti, hogy soha ne a pároddal beszéld meg a munkahelyi problémáid, csak figyelj oda arra, hogy ne mindig csak a problémákról mesélj neki!

Felejtsd el a most azonnalt! Kép forrása: junebugweddings.com

Ha forró vérmérsékletű vagy, és az indulatok gyakran eluralkodnak rajtad, akkor nálad aranyszabály, hogy csak akkor kezdjétek el megbeszélni a problémákat, ha lehiggadtál. Minden esetben szükség van kompromisszumra, és azt nehezebb megkötni felhergelt állapotban.

Mikor azt érzed, te vagy a sértett fél, miért kötnél kompromisszumot? Ezért van szükséged egy kis időre, hogy tisztán lásd a helyzetet, és megértsd az ő oldalát is. Vállald fel, hogy szükséged van egy kis időre, és inkább lépj ki a konfliktusból. Ha a párod elég jól ismer, akkor tudni fogja, hogy ő is így jár jobban. Ilyenkor picit vonulj el, menj el akár otthonról pár órára, hogy ne feszengjetek egymás társaságában.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019