Távolságtartóan viselkedik a pasid? Az 5 leggyakoribb érzelmi eltávolodás

Kerekes Vivien
Írta: ,
Távolságtartóan viselkedik a pasid? Az 5 leggyakoribb érzelmi eltávolodás

Kép forrása: speculatinglass.wordpress.com

Úgy érzed, az utóbbi időben egy kissé eltávolodtatok egymástól a pároddal? A beszélgetéseitek nagy része teljesen általános dolgokra korlátozódik, a közös programok pedig kimerülnek a kanapén fekvésben? Az érzelmi eltávolodás gyakori jelenség a párkapcsolatokban, és sokszor már csak akkor veszik észre a felek, ha a szakadék áthidalhatatlanná válik. Vannak olyan helyzetek, amikor a párod tehet erről, van, amikor te; épp ezért érdemes tudnod, mi az 5 leggyakoribb ok, ami miatt ez az elszigetelődés megjelenhet a kapcsolatodban!

A barátodnak egyedüllétre van szüksége Kép forrása: mrssamfabulous.tumblr.com

Sok kapcsolatban megesik (különösen ott, ahol már kisgyermekek is vannak), hogy a feleknek nem igazán jut idejük saját magukra. Vannak, akik úgy próbálnak egy kicsit egyedül lenni, hogy bekapcsolják a zenét a fülhallgatójukon, míg mások interneteznek, tévét néznek, vagy a telefonjukba temetkeznek.

Ha úgy gondolod, a párod ridegebb viselkedésének is ez lehet az oka, kérdezd meg tőle, szeretne-e esetleg egy kicsit több időt egyedül tölteni – és próbáljatok meg kitalálni néhány ötletet, ahogy ezt megvalósíthatja. Elvégre meg a legszerelmesebb időszakban is hasznos, ha olykor távol töltötök egy kis időt egymástól.

A barátod az utóbbi időben egyre kevesebb időt és energiát fordít a kapcsolatotok életben tartására – pedig régen ez egyáltalán nem volt jellemző rá? Még beszélgetni sincs kedve, és egyre inkább elszigetelődik tőled?

Akkor feltétlenül keress egy olyan időpontot, amikor senki sem tud titeket megzavarni, és beszélgess vele az egész helyzetről. Ne támadd le hirtelen; hagyd, hogy ő is felkészülhessen rá, és összeszedje a gondolatait.

Kérdezd meg tőle, szerinte min kellene változtatnotok, hogy ismét közel kerüljetek egymáshoz, és közben próbáld megérteni a helyzetet az ő szemszögéből is – bármennyire nagy kihívásnak is tűnik ez eleinte.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!