Távkapcsolat okosan

Írta: ,
Nem árt, ha tisztában vagyunk azokkal a szempontokkal, amelyeknek lehetőleg teljesülnie kell ahhoz, hogy a távkapcsolat ne a kapcsolat vége, csak egy átmeneti időszak legyen szerelmi életünkben.
Előre lefektetett célok

1/7 Előre lefektetett célok

Sokan próbálták már, és bizony volt, akinek sikerült, hogy a távolság ne tegye tönkre a kapcsolatot. Sok függ a kapcsolat jellegétől, a felek gondolkodásmódjától és persze attól, hogy mit tartanak igazán fontosnak és mit nem. 
Az első és legfontosabb dolog, hogy megbeszéljük, hogy pontosan mi az oka az utazásnak, meddig tart majd és mit várhattok egymástól közben és utána. 
Lehetséges problémák feltérképezése

2/7 Lehetséges problémák feltérképezése

Még a távkapcsolat kezdetén beszéljük meg partnerünkkel az összes lehetséges problémát. Például milyen sűrűn és mikor tudunk egymáshoz ellátogatni.
Ha pedig az idő előrehaladtával lanyhulni kezd az érzelem, vagy megtetszik egyikünknek valaki más, akkor jó előre tisztázni mit teszünk majd.
Folyamatos kommunikáció

3/7 Folyamatos kommunikáció

Ma már lehetséges, hogy ingyen, vagy minimális anyagi ráfordítással is órákat beszéljünk egymással, bárhol legyünk is a világban.
Ez nagy segítség, mert lehetővé teszi, hogy életünk dolgaiba továbbra is beavassuk a másikat. Ezzel elejét vehetjük a felesleges aggódásnak, vagy akár a féltékenységnek is. 
Találkozás

4/7 Találkozás

Bármilyen messze is van a másik, ha hosszú időre ment, akkor tegyünk meg mindent azért, hogy tudjunk találkozni személyesen. Legyen például ez a nyaralás az évben, annyi különbséggel, hogy nem együtt indultok el.
Fontos, hogy legyen mit várnotok, és hogy a személyes találkozással ápoljátok a kapcsolat intimitását is.
Képek küldése

5/7 Képek küldése

Ez a legegyszerűbb módja, ha mesélni akarunk a másiknak a velünk történt programokról.
Küldjünk képeket, feliratozzuk őket, tegyük minél személyesebbé. Jól fog esni a másiknak, hogy ennyi időt szántunk rá.
Szexuális vonzódás megtartása

6/7 Szexuális vonzódás megtartása

A személyes találkozáson túl a szexualitásnak vannak olyan formái is, amelyekhez nem szükséges együtt lenni. A távkapcsolatban óriási szerepet kapnak az intim szavak, a fantáziálások elmesélése, vagy ha megosztjuk a másikkal, hogy mi történne, ha itt lenne velünk.
A szexuális életünkben ezzel akár új dimenziók is nyílhatnak, a távkapcsolat végével ez az elem megmaradhat: üzenhetünk egymásnak a munkából, vagy hazafelé menet, ezzel pedig felkorbácsolhatjuk a szexuális életünket is akár. 
Saját idő hasznos eltöltése

7/7 Saját idő hasznos eltöltése

Nagyon fontos, hogy a távkapcsolaton kívül magunkkal is foglalkozzunk. Nézzük a jobbik oldalát: ennek is van előnye, kipróbálhatjuk például, hogy milyen egyedül lakni, vagy hogy milyen nem párban menni szórakozni, hanem barátnőkkel.
Több időt fordíthatunk a külsőnkre, hobbikra, hiszen nem kell a programokat és az időbeosztást párunkkal is összeegyeztetni. Arra viszont nagyon ügyeljünk, hogy ezt párunk ne eltávolodásnak érezze.